Element de muniție neexplodată, găsit în grădina unei gospodării private

Marți, 07 Aprilie 2020Sibiu
Sursa Foto: Facebook ISU Sibiu

Element de munitie neexplodata  gasit in gradina unei gospodarii private | imaginea 1 În după-amiaza zilei de joi, 2 aprilie, a.c., echipa pirotenhică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Cpt. Dumitru Croitoru" al județului Sibiu a fost solicitată să intervină în localitatea Avrig, strada Tudor Vladimirescu, pentru ridicarea unui element de muniție din grădina unei gospodării private.

Pirotehnicienii sibieni s-au deplasat în cel mai scurt timp la fața locului procedând la cercetarea, identificarea, ridicarea, transportarea și depozitarea în vederea distrugerii ulterioare a unui element de muniție tip lovitură aruncător PG 7.

Cu acest prilej, pompierii sibieni reamintesc cetățenilor că, în cazul în care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să respecte următoarele măsuri:

  • să nu atingă aceste elemente;
  • să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite;
  • să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi;
  • să anunţe ISU sau Poliţia prin telefonul de urgenţă 112, pentru a se interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

Element de munitie neexplodata  gasit in gradina unei gospodarii private | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.