Incendiu devastator la un depozit de furaje

Luni, 20 Aprilie 2020Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

Incendiu devastator la un depozit de furaje | imaginea 1 Sâmbătă, 11 aprilie, a.c., ora 22.24, două echipaje specializate de stingere din cadrul Detaşamentului de Pompieri Olteniţa au fost solicitate să acţioneze pe raza localităţii Chirogi, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de plante furajere, aflat pe un teren proprietate privată aparținând domeniului privat român.

La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta cu flacără şi cu fum dens la nivelul depozitelor de furaje (pănuşi de porumb), existând risc de extindere a arderii din cauza vântului şi la bunurile din imediata vecinătate.

Pompierii militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Olteniţa s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 16 ore.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului este posibil ca incendiul să se fi produs prin autoaprindere din cauza condiţiilor de depozitare.

În urma incendiului au ars 500 tone de pănuşi de porumb, s-au înregistrat pagube materiale în valoare de aproximativ 1000 de lei, valoarea bunurilor materiale salvate fiind estimată la suma de aprox. 60.000 de lei. Prin intervenţia lor eficientă, pompierii militari din Olteniţa au reuşit să stopeze extinderea flăcărilor, care ar fi putut pune în pericol alte bunuri materiale din imediata vecinătate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.