Incendiu violent pe 10 hectare de exploatare forestieră

Marți, 21 Aprilie 2020Harghita
Sursa Foto: Facebook ISU Harghita

Incendiu violent pe 10 hectare de exploatare forestiera | imaginea 1 În prag de Sărbătoare, pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție Nr. 2 Toplița au fost la datorie și au acţionat pentru stingerea unui incendiu, izbucnit în după-amiaza zilei de sâmbătă, 18 aprilie, a.c., în localitatea Gălăuțaș, zona Pârâul Gălăuțașului. Arderea s-a manifestat violent, pe o suprafață de circa 10 hectare de resturi de exploatare forestieră, cioate, brazi din regenerare naturală și vegetație uscată.

Intervenția a fost îngreunată din cauza vântului puternic și a terenului greu accesibil. Au existat mai multe focare de incendiu, fără posibilități de înaintare și intervenție cu autospecialele. S-a acționat pentru lichidare, în cooperare cu SVSU Gălăuțaș și SVSU Subcetate, cu mijloace de primă intervenție (lopeți și măturoaie), cu un tractor și o cisternă de 1000 de litri de apă.

Vântul intens a influențat direcția de propagare a flăcărilor și a intensificat arderea.

Încă o dată, pompierii harghiteni fac apel la RESPONSABILITATE, către toți locuitorii județului, privind curățarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.