Intervențiile pompierilor continuă, 24 de ore din 24!

Marți, 07 Aprilie 2020Ialomita
Sursa Foto: Facebook ISU Ialomita

Interventiile pompierilor continua  24 de ore din 24 | imaginea 1 În cursul zilei de joi, 02 aprilie a.c., în jurul orei 14:05, pompierii ialomiţeni au fost solicitați să intervină la stingerea unui incendiu de vegetație uscată și stuf pe raza localității Glodeanu Sărat, județul Buzău, zonă aflată în raionul de intervenție al inspectoratului.

Incendiul a fost stins de pompierii de la Detașamentul de Pompieri Urziceni, după aproximativ trei ore de la anunțare, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, pe o suprafață de aproximativ 15 hectare. Cel mai probabil, incendiul a pornit de la folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Tot în cursul zilei de joi, 02 aprilie, a.c., în jurul orei 21:35, pompierii militari au intervenit pentru localizarea și stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească a unui cetățean din localitatea Glodeanu Sărat, județul Buzău, zonă aflată în raionul de intervenție al inspectoratului.

Pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni au intervenit pentru localizarea și stingerea incendiului cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autosanitară SMURD. La locul intervenției au venit în sprijin un echipaj cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Neron Lupașcu” al județului Buzău și 2 pompieri voluntari cu o autospecială de stingere din cadrul SVSU al localității Glodeanu Sărat.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta la coșul de fum al centralei termice pe lemne, amplasată în anexă. Incendiul a fost localizat și lichidat după aproximativ patru ore de la anunțare.

A ars gudronul depus pe pereții coșului de evacuare a fumului, care a generat aprinderea acoperișului anexei și al locuinței. Au ars acoperișul anexei și al locuinței, anexa fiind lipită de locuință, pe o suprafață de aproximativ 250 mp, bunuri electrocasnice, un aparat de sudură, un generator de curent electric și aproximativ 10 tone de material lemnos. Nu au existat victime. Cel mai probabil, incendiul a pornit de la coșul de fum necurățat corespunzător.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.