Misiunile continuă în judeţul Arad

Luni, 20 Aprilie 2020Arad
Sursa Foto: Facebook ISU Arad

Misiunile continua in judetul Arad | imaginea 1 6 incendii s-au produs în ultimele 24 de ore. Curățarea prin incendiere a resturilor vegetale a provocat luni, 13 aprilie, a.c., două incendii care puteau avea consecințe tragice. Detașamentul de Pompieri Arad a intervenit cu două autospeciale de stingere şi o autospecială SMURD, 1 ofițer și 10 subofiţeri în localitatea Sofronea, unde un incendiu care se manifesta la o anexă aflată în prelungirea casei risca să cuprindă toată locuința.

Profesionalismul pompierilor arădeni a făcut diferența și de această dată. În momentul sosirii echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta violent în interiorul anexei, favorizat de prezenţa din abundență a materialelor depozitate acolo.

După aproximativ două ore de intervenție, incendiul a fost stins în limitele găsite, fără a se propaga la casa de locuit. Cauza probabilă a incendiului a fost "foc deschis în spații deschise", în speță, proprietarii imobilului au dat foc resturilor vegetale în grădină, iar focul, favorizat de vânt, s-a propagat la anexă.

Detașamentul de Pompieri Ineu, Garda Nr. 2 de Intervenție Chişineu-Criș au intervenit cu 3 autospeciale de stingere, 1 ofițer și 9 subofițeri în zona localității Socodor pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta la o magazie de furaje şi adăpost de animale.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta violent, generalizat la întreaga construcție, favorizat de vânt, materialul de construcție (lemn) și de prezența din abundență a furajelor în magazie. Din fericire, proprietarul a reușit să evacueze animalele din partea în care erau adăpostite. Pompierii au "luptat" 2 ore pentru a proteja alte 2 saivane pline de furaje. Cauza probabilă a incendiului a fost "foc deschis în spații deschise", în speță, un angajat a dat foc la resturile vegetale și, din cauza vântului puternic, incendiul s-a propagat la saivan.

Detașamentul de Pompieri Sebiș cu cele două Gărzi de intervenție Sebiș si Gurahonț și Secția Bârzava continuă să intervină pentru stingerea incendiilor de pășune și literă din raionul de intervenție. Luni, 13 aprilie, a.c., au acționat în localitățile Cuied, Monorostia și Sebiș.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.