Misiunile continuă în judeţul Ialomiţa

Luni, 27 Aprilie 2020Ialomita
Sursa Foto: Facebook ISU Ialomita

Misiunile continua in judetul Ialomita | imaginea 1 Un element de muniție rămasă neexplodată a fost găsit în comuna Cosâmbești, satul Gimbășani. O persoană din satul Gimbășani a descoperit un proiectil de artilerie perforant și un proiectil de artilerie exploziv, ambele de calibru 100 milimetri, joi, 23 aprilie, a.c., în jurul orei 16:10, în grădina din propria gospodărie.

Conștientizând pericolul reprezentat de muniția rămasă neexplodată descoperită, acesta a anunțat de urgență organele abilitate, utilizând numărul de urgență 112, pentru a solicita intervenția echipajului pirotehnic. Specialiștii pirotehniști ai inspectoratului au intervenit cu promptitudine, cu o autospecială pirotehnică și au ridicat elementele de muniție, pe care le-au depozitat în vederea distrugerii ulterioare.

Tot joi, 23 aprilie, a.c., în jurul orelor 12:15, pompierii ialomiţeni au fost solicitați să intervină la stingerea unui incendiu de vegetație uscată, aflată sub panouri fotovoltaice pe raza localității Bărbulești. Incendiul a fost stins operativ cu eforturi susținute de pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni.

Aceștia au acționat cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, pe o suprafață de aproximativ 500 mp. Cel mai probabil, incendiul a pornit de la fumatul în locuri nepermise sau în locuri neprotejate corespunzător.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.