Incendiu de vegetaţie, din cauza jocului copiilor cu chibriturile

Vineri, 01 Mai 2020Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

Incendiu de vegetatie  din cauza jocului copiilor cu chibriturile | imaginea 1 Marţi, 28 aprilie, a.c., ora 16.32, un echipaj profesionist de stingere din cadrul Secţiei de Pompieri Lehliu Gară a fost solicitat să acţioneze în localitatea Frăsinet, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată izbucnit într-o gospodărie cetăţenească, proprietate individuală.

La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta cu flacără și cu fum dens la nivelul vegetaţiei uscate din curte, totodată fiind cuprinsă de flăcări şi o caroserie a unui autovehicul dezafectat, existând riscul de extindere a arderii la casa proprietarului şi la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate.

Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 30 de minute, lichidând incendiul în limitele găsite.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza jocului copiilor cu chibriturile. Un copil nesupravegheat s-a jucat cu chibriturile în curte şi a dat foc vegetaţiei uscate, iar ulerior, arderea s-a extins din cauza vântului la o caroserie a unui autovehicul dezafectat.

În urma incendiului au ars vegetaţie uscată şi o caroserie de vehicul, fiind înregistrate pagube puţin însemnate. Exista pericolul ca arderea să se extindă şi la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate, însă pompierii militari au intervenit prompt şi au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 100.000 de lei.

La locul incendiului s-a deplasat şi un echipaj de prim ajutor SMURD, însă, din fericire, nu a fost nevoie de intervenţie.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.