Incendiu generalizat la o casă din Topliţa

Vineri, 29 Mai 2020Harghita
Sursa Foto: Facebook ISU Harghita

Incendiu generalizat la o casa din Toplita | imaginea 1 Pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție Nr. 2 Toplița au intervenit în după-amiaza zilei de joi, 21 mai a.c., pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă pe strada Bicazului, din Toplița.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la casa de locuit, pe o suprafață de cca.100 mp, cu pericol de propagare la o casă învecinată, precum și la blocul de locuințe și anexele gospodărești, aflate în imediata apropiere.

Pompierii au acţionat pentru localizarea și lichidarea focarelor, dar şi pentru protejarea vecinătăţilor. Au fost afectaţi pereții interiori și exteriori, structura din lemn a acoperișului, mobilier, aparatură electronică, electrocasnică. S-au degradat: planșeul casei, pardoseala, învelitoarea din țiglă a acoperișului tip șarpantă, îmbrăcăminte și încălțăminte.

Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs de conductori electrici improvizați. S-au salvat, în urma intervenției, bunuri materiale în valoare de 300.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la circa 70.000 lei. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.