Misiunile continuă în judeţul Arad

Luni, 11 Mai 2020Arad
Sursa Foto: Facebook ISU Arad

Misiunile continua in judetul Arad | imaginea 1 În perioada 09 – 11 mai, a.c., cele șapte subunități de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Vasile Goldiș” al județului Arad au executat 84 misiuni de intervenție. S-a acționat pentru stingerea unui număr de două incendii, ambele la anexe gospodărești în localitățile Cermei și Cuied. Nu au fost înregistrate victime în cele două incendii, pagubele materiale fiind mult reduse datorită intervenției pompierilor militari, în colaborare cu serviciile voluntare pentru situații de urgență.

Cele 9 echipaje SMURD, 1 terapie intensivă mobilă și 8 de prim ajutor au acordat asistență medicală de urgență în 48 de cazuri.

Au fost executate 31 misiuni în contextul gestionării situației generate de pandemia cu noul coronavirus. Misiunile au fost de asigurare logistică la centrele de carantină, corturile de triaj și de transport persoane din PCTF către centrele de carantină sau până la limita de județ.

S-a executat o misiune pentru salvarea unei pisici căzute într-un burlan de scurgere a apei, misiune executată de către Detașamentul de Pompieri Arad. Pisica a fost eliberată din burlan și redată proprietarilor.

Au mai fost desfășurate alte două intervenții pentru asistența persoanelor.

Echipajul CBRN execută misiuni permanent, 24 de ore din 24, încă de la începutul pandemiei in România. În ultimele 24 de ore au fost decontaminate 7 autospeciale şi 36 persoane, la punctul de decontaminare operaţionalizat la poligonul de instrucție al Detașamentului de Pompieri Arad.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.