Proiectile de artilerie descoperite în timpul unor lucrări agricole

Sâmbătă, 09 Mai 2020Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

Proiectile de artilerie descoperite in timpul unor lucrari agricole | imaginea 1 Marţi, 5 mai, a.c., echipa pirotehnică din cadrul ISU Vaslui a acţionat de urgenţă, pentru asanarea unor elemente de muniţie neexplodate, descoperite în localitatea Bălteni Deal, comuna Bălteni și în localitatea Ghermănești, comuna Drânceni.

Echipa pirotehnică a ridicat din localitatea Bălteni Deal un proiectil de artilerie exploziv calibru 75 mm şi din localitatea Ghermănești, două proiectile de artilerie explozive calibru 100 mm și două proiectile de artilerie perforante calibru 76 mm. Acestea din urmă au fost descoperite de un localnic în timp ce executa lucrări agricole mecanizate în zona cunoscută sub denumirea de Podul Hagiului. Nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale.

A T E N Ţ I E !

În cazul în care descoperiți elemente de muniție neexplodată sau luați la cunoștință despre existența lor, anunţați imediat evenimentul prin SNAU 112. Pentru evitarea unor tragedii atunci când descoperiți elemente de muniție neexplodată, acţionați astfel:

  • Nu atingeți, nu loviți și nu mișcați muniția descoperită;
  • Nu demontați din curiozitate elementele componente ale muniției descoperite;
  • Nu introduceți în foc munițiile și nu faceți foc în apropierea lor;
  • Nu ridicați, nu transportați, nu introduceți munițiile neexplodate în locuințe;
  • Nu aruncați munițiile la fier vechi și nu le predați la societățile colectoare;
  • Nu lăsați copiii să se joace cu muniție;
  • La sosirea organelor specializate indicați locul unde ați descoperit muniția respectivă;
  • Când se execută lucrări și se depistează, cu ocazia săpăturilor, muniții neexplodate, se sistează imediat lucrările, se îndepărtează întregul personal din zona periculoasă și se anunță evenimentul la 112.

Neutralizarea și distrugerea munițiilor se execută numai de către echipele pirotehnice care au pregătirea și dotarea cu aparatura specială pentru această misiune periculoasă.

NU UITAȚI că pentru a evita producerea unor tragedii este deosebit de important să respectați regulile de comportament atunci când este găsit un element de muniție neexplodat!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.