Respect, Maistru militar Vlad Tudor și Plutonier major Enuș Victor!

Vineri, 29 Mai 2020Olt
Sursa Foto: arhivă

Respect  Maistru militar Vlad Tudor si Plutonier major Enus Victor | imaginea 1 Maistrul militar Vlad Tudor și Plutonier major Enuș Victor, ambii din cadrul Detașamentului de Pompieri Caracal, sunt eroii zilei de 21 mai a.c.!

Cei doi pompieri se aflau cu autoturismul de serviciu la intrarea în municipiul Slatina și au auzit pe stația de emisie-recepţie, momentul alertării de către dispecerul ISU Olt a forțelor Detașamentului Slatina, pentru salvarea unei femei care amenința că se aruncă în râul Olt.

În mai puțin de un minut au ajuns la locul evenimentului și au găsit-o pe femeie în apă, în apropierea malului, cu ușoară hipotermie. Au acționat fără să stea pe gânduri și au reușit să o scoată pe femeie din apa rece. În scurt timp, au ajuns la fața locului și echipajele din cadrul Detașamentului Slatina, dar și echipaje de la poliție și jandarmerie. Împreună au format un lanț uman și au reușit să o aducă pe femeie la mal, în siguranță.

Pacienta, în vârstă de 46 de ani, din comuna Curtișoara, a fost preluată de echipajele medicale, conștientă, cu hipotermie ușoară și transportată la UPU Slatina.

Informația cu gestul colegilor de la Detașamentul Caracal a fost primită „pe surse” și verificată, înainte de a fi făcută publică.

Reprezentanţii ISU Olt îşi exprimă bucuria de a aduce în fața dumneavoastră oameni care fac lucruri frumoase și se bucură și mai tare când reușesc să salveze. În acea zi au reușit, în echipă, pompieri, polițiști, jandarmi, fiecare a pus mâna, la propriu, și toți au reușit să salveze o viață. Se adresează mulțumiri tuturor celor care au făcut ca povestea să aibă final fericit!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.