Respect, Plutonier Iosip George!

Vineri, 01 Mai 2020Vaslui
Sursa Foto: ISU Vaslui

Respect  Plutonier Iosip George | imaginea 1 Marţi, 28 aprilie, a.c., în jurul orei 11, plutonierul Iosip George din cadrul ISU Vaslui, Detașamentul de Pompieri Bârlad, aflat în timpul liber, a observat o persoană căzută pe stradă, un bărbat în vârstă de aproximativ 50 ani, ce avea nevoie urgent de acordarea primului ajutor medical.

Victima se afla în stare de conștiență și prezenta o plagă sângerândă la nivelul capului, drept pentru care pompierul vasluian, ajutat de o persoană aflată în trecere, a oprit hemoragia și a dat indicații precise către dispeceratul unității privind localizarea evenimentului. În scurt timp, la fața locului a ajuns o ambulanță SMURD, victima fiind preluată de către echipaj în stare stabilă și transportată la Spitalul Municipal de Urgență ”Elena Beldiman” Bârlad.

Această știre nu este despre acest pompier sau despre ISU Vaslui, acolo unde este angajat, pentru că salvatorul cu care se mândresc colegii lui nu este la prima acțiune de acest gen. În anul 2018, ISU Vaslui l-a desemnat ”Salvatorul anului”, iar revista de specialitate Agenda Pompierului i-a acordat o diplomă de onoare pentru îndeplinirea misiunilor sale.

Revenind, această știre este despre noi toți cei care în viața de zi cu zi, ne putem identifica cu persoana ”salvatorului”. Salvatorul nu trebuie să fie un erou, nu trebuie să facă fapte mărețe. Salvatorul este acea persoană care atunci când e nevoie acționează și ajută după posibilitățile sale. Orice gest, oricât de neînsemnat ar putea părea, poate salva o viață.

Dragostea față de semeni și dorința puternică de a-i salva ori de câte ori este nevoie sunt trăsături care fac parte din caracterul salvatorului. Atunci când vine vorba de salvarea vieților omenești fiecare minut contează, iar ajutorul acordat poate face diferența.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.