Cinci localităţi din Covasna, inundate în urma ploilor abundente

Miercuri, 17 Iunie 2020Covasna
Sursa Foto: Facebook ISU Covasna

Cinci localitati din Covasna  inundate in urma ploilor abundente | imaginea 1 Ca urmare a manifestării fenomenelor meterologice periculoase determinate de ploi abundente și scurgeri rapide de pe versanți, pe cursurile de apă ce străbat județul Covasna s-au produs creșteri rapide ale cotelor cu depășirea pragurilor de inundație și de pericol. Aceste fenomene au dus la inundarea gospodăriilor dintr-un număr de 5 localități.

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Sfântu Gheorghe au intervenit în noaptea de vineri spre sâmbătă, 13 iunie a.c., cu 7 autospeciale, o ambulanță SMURD și 4 motopompe, pentru evacuarea apei din 2 locuințe, 3 anexe gospodărești, 1 subsol, mai multe curți și grădini inundate, precum și pentru salvarea a două animale din localitățile Valea Mare, Boroșneu Mic și Dobârlău.

În dimineața zilei de sâmbătă, s-au reluat recunoașterile în teren și s-a intervenit cu 3 autospeciale și 3 motopompe în localitățile Valea Mare, Boroșneu Mic și Dobârlău pentru înlăturarea apei din gospodăriile afectate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.