ISU Mureş - permanent la datorie

Marți, 30 Iunie 2020Mures
Sursa Foto: Facebook ISU Mures

ISU Mures   permanent la datorie | imaginea 1 În perioada 22 - 25 iunie a.c., ISU Mureş a gestionat 276 de intervenții, dintre care cele mai importante se pot aminti:

210 intervenții SMURD.

Intervenții în urma fenomenelor meteo periculoase:

În perioada 22-25 iunie, pe raza județului Mureș au avut loc mai multe intervenții care au survenit în urma fenomenelor meteorologice periculoase și a ploilor ambundente. Pompierii mureșeni au intervenit în peste 30 de localități: Târnăveni, Luduș, Iernut, Șeulia de Mureș, Bogata, Bahnea, Gornești, Coroi, Coroi Sânmărtin, Adămuș, Idrifaia, Archita, Râciu, Sânmărtinul de Câmpie, Coasta Mare, Valea Largă, Zau de Câmpie, Satu Nou, Sărmașu, Periș, Petelea, Ibănești, Dumbrava, Solovăstru, Sovata, Glodeni, Curteni, Târgu Mureș, Sâncraiu de Mureș, Chinari, Eremitu, Livezeni, Ivănești și Poienița.

S-au transmis două avertizări Ro-Alert cu mesajul „COD ROȘU de inundații” pentru atenționarea populației – un mesaj s-a transmis luni, 22 iunie a.c., la ora 23:34 și un mesaj s-a transmis marți, 23 iunie la ora 20:30. Ca urmare a numărului mare de intervenții în această săptămână, comanda unității a decis activarea grupei operative.

Pompierii mureșeni au intervenit pentru extragerea apei la: 2 operatori economici, 26 de case, 85 de subsoluri/pivnițe, 124 de gospodării, o școală, un grajd, o seră de flori, 2 anexe gospodărești. S-a curățat/spălat drumul pe o lungime de aproximativ 2400 ml, s-au degajat 2 copaci căzuți și au intervenit la 5 îndiguiri cu saci de nisip. Pe raza județului Mureș, nu s-a impus evacuarea de persoane.

ISU Mureș a intervenit cu forțe și mijloace de intervenție: 20 de ofițeri, 6 maiștri militari, 264 de subofițeri, 73 de autospeciale, 39 motopompe transportabile, 5 motopompe remorcabile, o motopompă de capacitate mare remorcabilă, 9 autoturisme de teren alături de SPSU Lidle Iernut, SVSU Iernut, SVSU Luduș, SVSU Cucerdea, SVSU Bogata, SVSU Bahnea, SVSU Adămuș, SVSU Coroi, SVSU Suplac, SVSU Râciu, SVSU Ibănești, SVSU Petelea, SVSU Gornești, SVSU Vătava, SVSU Sovata, SVSU Glodeni, SVSU Curteni, SVSU Sâncraiu de Mureș, SVSU Eremitu, SVSU Livezeni, SVSU Sântana de Mureș, CNAIR și echipaje din cadrul IPJ Mureș.

Pentru evitarea situațiilor în care viața poate fi pusă în pericol, cetățenii trebuie să respecte următoarele recomandări:

  • Nu vă deplasați prin curenți de apă, puteți să vă pierdeți echilibrul;
  • Nu vă deplasați cu autoturismul în zona inundată;
  • În cazul în care sunteți surprinși de viitură urcați-vă către părțile superioare ale locuinței sau pe acoperiș, până la sosirea echipelor de salvare;
  • Dacă este necesară evacuarea, deplasaţi-vă imediat spre o zonă înaltă din apropiere, precizată de autorităţi!

ISU Mures   permanent la datorie | imaginea 2

Incendii:

Joi, 25 iunie, în jurul orei 12:50, ISU Mureș a fost solicitat să intervină la un incendiu de autoutilitară in municipiul Targu Mures, pe strada Papiu Ilarian. Au intervenit pentru stingere pompierii militari de la Detașamentul Târgu Mureș. Incendiul s-a manifestat la compartimentul motor. Din fericire, nu au fost victime.

Joi, 25 iunie, în jurul orei 22:00, ISU Mureș a fost solicitat să intervină la un incendiu de gunoi menajer în municipiul Târgu Mureș, pe strada Libertății. Au intervenit pentru stingere pompierii militari de la Detașamentul Târgu Mureș. Nu au fost probleme.

Persoană extrasă din apă:

Miercuri, 24 iunie, în jurul orei 11:20, un echipaj din cadrul Secției de Pompierii Târnăveni, aflându-se într-o misiune solicitată din partea IPJ Mureș, au salvat o persoană care s-a aruncat în Târnava Mică. Pompierii militari, aflându-se în patrulă cu echipajul de la poliție, pe strada Zefirului, din municipiul Târnăveni, au fost anunțați de către cetățeni, că o persoană s-a aruncat în apă și este în pericol să se înece. Adjunctul comandantului de la Secția de Pompieri Târnăveni, sublocotenent Adrian Chețan, aflându-se la fața locului, a solicitat prin stație să se deplaseze de urgență la locul intervenției un echipaj SMURD și încă un echipaj cu o autospecială de intervenție. Persoana a fost găsită în apele repezi și învolburate ale râului Târnava Mică. Aceasta se ținea de crengi și era în pericol să se înece. Pompierii militari, cu ajutorul unei cordițe de salvare, au reușit să ajungă la victimă, să o imobilizeze și să o extragă din apă. Victima de sex masculin, de aproximativ 52 de ani, a fost salvată de la înec de către pompierii militari, predată echipajului SMURD, care după evaluarea medicală a transportat victima la Centrul de Primiri Urgențe Târnăveni.

Accidente rutiere:

Miercuri, 24 iunie, în jurul orei 10:40, ISU Mureș a fost solicitat să intervină la un accident rutier în orașul Sărmașu. S-au deplasat la locul solicitat și au asigurat măsuri de prevenire și stingere a incendiilor pompierii militari de la Secția Sărmașu. După recunoaștere aceștia au constatat că este vorba despre un autoturism care a părăsit partea carosabilă și a intrat în șanț. În interiorul acestuia se afla o victimă de sex feminin de cod verde. Nu au fost alte probleme.

Pisică prinsă în gard:

Joi, 25 iunie, în jurul orei 15:30, ISU Mureș a fost solicitat să intervină pentru extragerea unei pisici blocate într-o țeavă de gard în municipiul Târgu Mureș, strada Sântanei. Au intervenit pentru salvarea acesteia pompierii militari de la Detașamentul Târgu Mureș.

Deblocări de uși:

Luni, 22 iunie, în jurul orei 07:05, ISU Mureș a fost solicitat să intervină pentru deblocarea unei uși în municipiul Târgu Mureș, strada Sinaia. Au intervenit pentru deblocarea ușii pompierii militari de la Detașamentul Târgu Mureș.

Joi, 25 iunie, în jurul orei 07:00, ISU Mureș a fost solicitat să intervină pentru deblocarea unei uși în municipiul Sighișoara. Au intervenit pentru deblocarea ușii pompierii militari de la Detașamentul Sighișoara.

Joi 25 iunie, în jurul orei 17:00, ISU Mureș a fost solicitat să intervină pentru deblocarea unei uși în municipiul Reghin, strada Făgărașului. Au intervenit pentru deblocarea ușii pompierii militari de la Detașamentul Reghin.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.