Incendiu generalizat şi violent lângă un centru de vârstnici

Luni, 22 Iunie 2020Arad
Sursa Foto: Facebook ISU Arad

Incendiu generalizat si violent langa un centru de varstnici | imaginea 1 Joi seara, 18 iunie a.c., în jurul orei 20.00, Detașamentul de Pompieri Arad a fost alertat să intervină în localitatea Vinga pentru stingerea unui incendiu la o anexă a unei construcții cu rol de casă de bătrâni. La intervenție s-a deplasat un echipaj format din 5 subofițeri, 1 autospecială de stingere cu sprijinul SVSU Vinga, cu o autospecială de stingere, şi echipajul SMURD.

În momentul sosirii la locul intervenției, incendiul se manifesta generalizat şi violent la anexa cu rol de magazie, favorizat de materialul de construcție al acesteia, lemn, cu posibilitatea propagării la construcția ce servea ca adăpost pentru persoanele vârstnice.

Din cauza deplasărilor mari de fum și al pericolului de propagare a incendiului s-a luat măsura evacuării temporare a celor 29 de persoane din centrul de vârstnici (27 cazați si 2 personal).

După o intervenție dificilă, pompierii evacuând 5 butelii pline, incendiul a fost limitat, fără a se extinde la alte construcții și stins după 2 ore de intervenție. Cauza probabilă a fost un scurt circuit electric la un cablu electric al unei lăzi frigorifice ce prezența defecțiuni. Nu au existat persoane rănite.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.