Misiunea de căutare a fetiței căzute în râul Cibin continuă

Sâmbătă, 27 Iunie 2020Sibiu
Sursa Foto: Facebook ISU Sibiu

Misiunea de cautare a fetitei cazute in raul Cibin continua | imaginea 1 Marţi, 23 iunie a.c., în jurul orei 18:30, pompierii militari sibieni au fost solicitați să intervină de urgență în cazul unui copil de circa 5 ani, căzut accidental în râul Cibin, în zona străzii Orzului, în timp ce se juca cu alți copii în apropierea casei.

În cel mai scurt timp, la fața locului s-au mobilizat două autospeciale de stingere, barca de salvare pneumatică și un echipaj SMURD, precum și peste 20 de pompieri militari. Forțele ISU Sibiu au desfășurat acțiunea de căutare mai bine de trei ore până la lăsarea serii, când acestea s-au retras din cauza condițiilor de vizibilitate redusă. Căutările au fost reluate în dimineața următoare, începând cu ora 6:00, cu două bărci pneumatice și continuă până în momentul de față.

Având în vedere faptul că, în ultima perioadă, s-a acumulat o cantitate mare de precipitații care a condus la creșterea consistentă a debitelor râurilor de pe raza județului Sibiu, pompierii recomandă cetățenilor adoptarea un comportament prudent în apropierea râurilor și afluenților acestora.

Pentru prevenirea situațiilor care pot pune în pericol viața, se recomandă populației să respecte următoarele măsuri:

  • Nu vă deplasați prin curenți de apă, puteți să vă pierdeți echilibrul;
  • Nu vă deplasați cu autoturismul în zona inundată;
  • În cazul în care sunteți surprinși de viitură, urcați-vă către părțile superioare ale locuinței sau pe acoperiș, până la sosirea echipelor de salvare;
  • Acordați o atenție deosebită supravegherii copiilor, dacă locuiți în zonele apropiate râurilor, și adoptați un comportament preventiv.

Pentru mai multe informații utile despre modul de comportare în cazul unei inundații accesați portalul fiipregatit.ro/ghid/inundatie sau descărcați aplicația DSU din Google Play Store și AppStore.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.