Respect, Plutonier major Anghel Novăcel!

Sâmbătă, 27 Iunie 2020Caras-Severin
Sursa Foto: Facebook ISU Caras-Severin

Respect  Plutonier major Anghel Novacel | imaginea 1 În data de 8 iunie a.c., pompierul reşiţean, plutonier major Anghel Novăcel, aflat în timpul liber, se ducea în vizită la părinți, iar pe drum a fost martorul unui accident rutier. În primele momente nu a crezut că motociclistul ar fi putut scăpa cu viață, dar a răsuflat ușurat când a constatat că acesta este conștient. Instinctul l-a mânat să sară imediat din mașină în sprijinul victimei.

Salvatorul nu are o statură impresionantă, dar compensează înzecit prin altruismul și dăruirea cu care își face meseria încă din anul 2006. Este comandant de echipaj și conducător autospeciale, a absolvit mai multe cursuri de paramedic și CBRN, iar dacă e să-i rogi colegii de tură să-l descrie, majoritatea vor răspunde că cel mai bine il caracterizează bunul-simț și simțul responsabilității.

Reprezentanţii ISU Caraş-Severin îl cunosc și apreciază pe Novăcel, știu că se pot baza pe el indiferent de situație, se mândresc că-l au coleg, iar scrisoarea de mai jos, sosită luni 22 iunie a.c., la sediul inspectoratului, reafirmă calitățile sale profesionale și umane. Mulțumiri expeditorului pentru cuvintele frumoase!

”Într-o după-masă de 8 iunie, care părea a fi o zi normală de vară, în timp ce mă întorceam dintr-o excursie cu motorul de la cascada Bigăr, într-o curbă cu vizibilitate redusă, apare pe banda mea, din sens opus, un autovehicul care depășea o coloană de mai multe mașini, autovehicul care a intrat frontal în mine, nemaiavând timp de reacție.

În urma impactului, motorul s-a rupt efectiv în bucăți, iar eu am fost proiectat pe asfalt la o distanță de 25 de metri de zona impactului. În acel moment, conștient fiind, încă nu realizam ce se întâmplă cu mine sau în jurul meu. Un lucru pe care mi-l amintesc foarte bine este momentul în care o persoană cu mânuși chirurgicale pe mâini s-a apropiat instant de mine și a început sa-mi acorde îngrijiri medicale și primul ajutor, în timp ce ruga pe cineva din mulțime să sune urgent la 112 pentru ambulanță.

Treptat îmi reveneam din șoc, începeam să conștientizez și să-mi dau seama de gravitatea situației în care mă aflam, moment în care persoana respectivă m-a calmat, mi-a spus că îl cheamă Novăcel și că lucrează la Pompieri în Reșița, în timp ce mă asigura că totul va fi bine. Nu doresc nimănui să treacă prin ce am trecut eu, dar sunt mândru că în ziua de azi mai există și astfel de oameni precum Novăcel, care pe lângă sprijinul și ajutorul acordat, a stat cu mine până când am fost preluat de cei de la ambulanță.

În acel moment, din cauza șocului suferit, nu am reușit să îi mulțumesc pentru ajutorul acordat, motiv pentru care am scris aceste rânduri, ca semn de mulțumire din toată inima pentru gestul său, pentru ajutorul și sprijinul, atât fizic cât și psihic, acordat în acele momente de cumpănă. Cu prilejul acestei scrisori vreau să îi mulțumesc în mod special lui Novăcel pentru spiritul civic de care a dat dovadă și totodată să felicit ISU Semenic pentru că are în componența sa astfel de angajați. Stimă și Respect, NOVĂCEL!”

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.