30 de misiuni ale pompierilor mehedințeni în ultimele 24 de ore

Vineri, 17 Iulie 2020Mehedinti
Sursa Foto: Facebook ISU Mehedinti

30 de misiuni ale pompierilor mehedinteni in ultimele 24 de ore | imaginea 1 Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru salvarea victimelor unui accident rutier, stingerea a 9 incendii, transportarea unei persoane supraponderale cu probleme medicale, îndepărtarea crengilor unui copac, dar și pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Paramedicii SMURD au acordat asistenţă medicală celor 11 persoane care au solicitat ajutorul, apelând numărul unic de urgenţă 112.

În vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2, în ultimele 24 de ore, cadrele ISU Mehedinți au desfășurat trei acțiuni, fiind verificate 9 obiective, dintre care: o piață, o stație PECO, două piscine publice și cinci terase. În urma verificărilor, au fost aplicate trei avertismente, pompierii urmărind, totodată, dacă sunt respectate măsurile de apărare împotriva incendiilor.

De asemenea, echipajul de Cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară (CBRN) din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin a efectuat șapte acțiuni de decontaminare a 17 ambulanțe SMURD și SAJ.

În cursul zilei de marți, 14 iulie a.c., pompierii mehedințeni au intervenit pentru stingerea a nouă incendii, șapte dintre acestea izbucnite la vegetație uscată, iar două la un lan de grâu și o clădire dezafectată.

Pentru stingerea incendiului izbucnit la o clădire dezafectată, situată pe Bulevardul Carol I, nr. 63 din Drobeta Turnu Severin, au fost mobilizate două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin cu două autospeciale cu apă și spumă. Pompierii au localizat, imediat, incendiul, care s-a manifestat la materiale textile și deșeuri menajere, reușind stingerea acestuia în mai puțin de o oră. Nu au existat victime, iar cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de folosirea focului deschis în spații închise.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.