Atenție la fumat! O persoană a suferit arsuri, în urma unui incendiu

Vineri, 17 Iulie 2020Harghita
Sursa Foto: Facebook ISU Harghita

Atentie la fumat  O persoana a suferit arsuri  in urma unui incendiu | imaginea 1 Miercuri, 15 iulie a.c., în jurul orei 15:00, prin dispeceratul integrat ISU-SAJ Harghita, a fost solicitată intervenţia pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din satul Capu Corbului, comuna Corbu.

La faţa locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Gărzii de Intervenţie Nr. 3 Corbu, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD. În momentul producerii incendiului, în dormitorul locuinței se afla o persoană de sex feminin, în vârstă de 44 de ani, care a suferit arsuri de gradele I şi II, la nivelul feţei și membrelor superioare. După acordarea primului ajutor calificat de către echipajul SMURD, victima a fost preluată și transportată la Spitalul Municipal Toplița, de un echipaj SAJ Borsec.

La sosirea echipajelor de intervenţie la locul incendiului, ardeau o cameră de la parter și bunurile din interiorul acesteia, acoperișul și peretele exterior de la etajul casei. S-au luat măsuri de localizare şi stingere a incediului, în cooperare cu pompierii civili din cadrul SVSU Borsec și Corbu, acesta fiind lichidat la ora 17:45. Alimentarea autospecialelor s-a realizat direct de la hidranții stradali. Pe timpul intervenției, pompierii au evacuat, din interiorul casei, o butelie de gaz, eliminând astfel pericolul producerii unei explozii și rănirii persoanelor din apropiere.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător. În urma incendiului, au ars: camera de la parterul casei, pe o suprafață de circa 25 mp, mobilierul din interiorul acesteia, peretele de la etajul casei, pe circa 20 mp și aproximativ 25 mp din acoperișul locuinței. În urma intervenţiei, s-au salvat bunuri materiale în valoare de aproximativ 200.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la circa 30.000 lei.

Atenție la fumat! Poate fi oricând cauza unui incendiu cu urmări grave. Nu fumați în pat: riscați să adormiți cu țigara aprinsă. Aveţi grijă în mod special atunci când sunteți obosit, deoarece este foarte probabil să adormiţi în aceste condiţii, fără să vă daţi seama că ţigara dumneavoastră este încă aprinsă și să produceți un incendiu.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.