Mânz salvat de pe un canal, într-o zonă accesibilă doar cu barca

Sâmbătă, 04 Iulie 2020Tulcea
Sursa Foto: Facebook ISU Tulcea

Manz salvat de pe un canal  intr o zona accesibila doar cu barca | imaginea 1 În după-amiaza zilei de duminică, 28 iunie a.c., Detașamentul de Pompieri Tulcea a fost solicitat să intervină pentru salvarea unui mânz aflat pe un canal din zona localității Dunavățu de Jos. Spre locul solicitării s-au deplasat 5 subofițeri cu o autospecială de prima intervenție și comandă cu o barcă pneumatică.

Împreună cu o altă ambarcațiune a unor civili, pompieri s-au deplasat spre locul unde au găsit mânzul aflat în pericol, deoarece iapa era decedată recent. A fost transportat în siguranță și preluat de către membrii unei asociații pentru protecția animalelor, urmând să fie evaluat de doctorul veterinar.

Începând din ziua urmâtoare, mânzul şi-a găsit şi un adăpost. Acesta a fost evaluat și transportat cu o autospecială la Asociația Club Sportiv Real Racing Tulcea, unde va primi atât îngrijirea veterinară, cât și cea afectivă. Copiii ce compun echipa de echitație condusă de Dr. Răileanu au bucuria să se ocupe de acest caz de exceptie.

Ziua Dunării a fost marcată de cercetătorul Ștefan Răileanu cu o acțiune de salvare în cooperare cu ISU Tulcea si localnicii din Dunavățul de Jos.

Pe această cale, se adresează mulțumiri Institutului de Cercetări Delta Dunării pentru sprijinul acordat, cât și tuturor celor implicați în rezolvarea acestei situații.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.