”Arde câmpul!”

Luni, 10 August 2020Ialomita
Sursa Foto: Facebook ISU Ialomita

Arde campul | imaginea 1 Așa ar spune o vorbă din popor, vis-a-vis de amploarea unui incendiu care pârjolește de mai bine de 30 de ore o impresionantă rezervă de furaje întinsă pe circa 5 hectare, în unitatea administrativ-teritorială a comunei Axintele.

A fost a doua noapte când forțe conjugate de pompieri militari de la ISU Ialomița și ISU Călărași, precum și de la autoritatea locală Axintele, au lucrat neîncetat pentru menținerea flăcărilor departe de comunitate și de pădure, precum și pentru stingerea lor.

Forță umană, autospeciale pentru stingere, cisterne, tractor cu plug, buldoexcavator, toate au purtat o bătălie crâncenă cu focul, care a înghițit peste 45.000 de baloți din paie de mari dimensiuni, cu vântul furios, și cu canicula!

Pompierilor le-a fost testată zilele acestea reziliența în fața pârjolului și sunt în continuare cu motoarele turate!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.