Două proiectile explozive, descoperite în urma unor lucrări agricole

Miercuri, 19 August 2020Mures
Sursa Foto: Facebook ISU Mures

Doua proiectile explozive  descoperite in urma unor lucrari agricole | imaginea 1 În perioada 10 - 13 august a.c., ISU Mureş a gestionat 223 de intervenții, dintre care cele mai importante pot fi amintite, după cum urmează:

205 de intervenții SMURD.

Incendii:

În această săptămână, ISU Mureș a fost solicitat să intervină la 5 incendii la groapa de gunoi din municipiul Sighișoara. Au intervenit pentru stingerea acestora pompierii militari de la Detașamentul Sighișoara.

Joi, 13 august, în jurul orei 16:00, ISU Mureș a fost solicitat să intervină la un incendiu de vegetație uscată din municipiul Reghin. Au îndeplinit misiunea stingerii pompierii militari de la Detașamentul Reghin. Din fericire, nu au fost victime.

Joi, 13 august, în jurul orei 16:50, ISU Mureș a fost solicitat să intervină, la un incendiu de balotieră, în localitatea Periș. Au intervenit pentru stingerea acestuia pompierii militari de la Detașamentul Reghin. La sosirea forțelor de intervenția, balotiera ardea în totalitate. Din fericire, nu au fost victime.

Tot joi, 13 august, în jurul orei 17:30, ISU Mureș a fost solicitat să intervină la un incendiu de autoturism, în municipiul Reghin, strada Nicolae Grigorescu. Au îndeplinit misiunea stingerii pompierii militari de la Detașamentul Reghin. Incendiul nu a apucat să se propage la întreg autoturismul, dar acesta s-a manifestat la compartimentul motor. Din fericire, nu au fost victime.

Degajare copac:

Luni, 10 august, în jurul orei 08:50, ISU Mureș a fost solicitat să intervină pentru degajarea unui arbore căzut în municipiul Târnăveni, strada Șoimilor. Au intervenit pentru degajarea acestuia pompierii militari de la Secția Târnăveni.

Miercuri, 12 august, în jurul orei 21:20, ISU Mureș a fost solicitat să intervină pentru degajarea unui arbore căzut în municipiul Târgu Mureș, strada Cloșca. Au intervenit pentru degajarea acestuia pompierii militari de la Detașamentul Târgu Mureș.

Misiune pirotehnică:

Miercuri, 12 august, ISU Mureș a fost solicitat și a intervenit pentru executarea a două misiuni pirotehnice, în localitățile Sfântu Gheorghe și Cucerdea, unde, în urma unor lucrări agricole au fost descoperite două proiectile explozive, unul de 100mm, iar unul de 105mm. Cel mai probabil, muniția provine din timpul conflictelor militare.

Ambele proiectile au fost ridicate, transportate si depozitate în siguranță la depozitul de muniție ramasă neexplodată. Misiunea a fost îndeplinită de către echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Mureș.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.