ISU Sibiu - 88 de intervenții în 48 de ore

Vineri, 28 August 2020Sibiu
Sursa Foto: Facebook ISU Sibiu

ISU Sibiu   88 de interventii in 48 de ore | imaginea 1 Pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au răspuns prompt, în ultimele 48 de ore, unui număr de peste 85 de solicitări venite pe numărul de urgență 112, acestea constituind cu precădere cazuri de natură medicală.

Misiunile relevante pentru această perioadă sunt următoarele:

Misiune pirotehnică. În data de 24 august a.c., în jurul orei 12:30, un apel a venit pe numărul de urgență 112 din partea unui cetățean din localitatea Avrig, care a descoperit în râul de lângă casă un element de muniție. Echipajul pirotehnic din cadrul ISU Sibiu s-a deplasat de urgență la fața locului. S-a intervenit pentru asanarea unui element muniție, lovitură aruncător PG7V, în vederea transportării, depozitării și distrugerii ulterioare.

Atenție! Pirotehnicienii sibieni recomandă cetățenilor să manifeste prudență la identificarea unor elemente de muniție rămase neexplodată și să apeleze numărul de urgență 112.

Intervenție accident rutier. În aceeași zi, în jurul orei 13:00, un echipaj SMURD din cadrul Stației de Pompieri Agnita a intervenit de urgență pe DJ106, localitatea Agnita, la un accident rutier produs între două autoturisme în care au fost implicate patru persoane. La fața locului s-au acordat îngrijiri medicale pentru trei adulți și un copil, care au fost transportați la CPU Agnita cu diverse traumatisme.

Intervenție incendiu microbuz A1. În data de 25 august a.c., în jurul orei 12:30, două echipaje de pompieri militari și un echipaj SMURD au intervenit de urgență pe autostrada A1, km 274 pentru localizarea și lichidarea unui incendiu ce se manifesta generalizat la un microbuz transport marfă. Pompierii au lichidat prompt incendiul, care a afectat aproximativ 80% din microbuz. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un scurtcircuit electric.

Intervenție evacuare apă. În data de 25 august a.c., în contextul Codului Portocaliu valabil până la ora 23:00 și ca urmare a precipitațiilor abundente căzute într-un interval de câteva ore, pompierii militari din cadrul ISU Sibiu au fost solicitați să intervină pentru evacuarea apei din trei demisoluri ale unor gospodării, după cum urmează:

  • localitatea Bungard, str. Principală;
  • municipiul Sibiu, str. Piața Armelor;
  • municipiul Sibiu str Vasile Cârlova.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu sunt mobilizați permanent, pentru gestionarea operativă a tuturor situațiilor de urgență și acordarea primului-ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.