Respect, Sergent major Șimon Ovidiu!

Sâmbătă, 01 August 2020Satu Mare
Sursa Foto: Facebook ISU Satu Mare

Respect  Sergent major Simon Ovidiu | imaginea 1 Salvatorii nu au concediu! O calitate care stă la baza carierei de pompier este spiritul civic.

Plin de ambiție și devotament, printre mulți alți salvatori ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Someș“ al județului Satu Mare, se regăseşte spiritul civic în personalitatea morală fermă a sergentului major Șimon Ovidiu, care, marţi, 28 iulie a.c., aflându-se în perioada concediului de odihnă și îndreptându-se către localitatea Gherla din județul Cluj, în jurul orei 11:20, în timp ce conducea a observat o persoană căzută pe partea carosabilă pe raza localității Borlești.

Ovidiu a scos trusa de prim-ajutor din autoturismul său și s-a îndreptat către victimă. În timp ce evalua starea acesteia și-a anunțat colegii, prin apel la numărul unic 112, despre eveniment.

După ce a efectuat evaluarea primară a femeii, care prezenta mai multe plăgi și contuzii la nivelul capului, toracelui și a brațului stâng, ajutându-se de materialele de prim-ajutor din trusa medicală, a efectuat toaleta plăgilor și pansarea acestora, imobilizarea coloanei cervicale și a membrului superior afectat.

Până la sosirea paramedicilor, salvatorul a supravegheat şi dialogat permanent cu victima, îngrijindu-se ca starea de sănătate a acesteia să nu se agraveze. Pentru pompierii sătmăreni, Ovidiu este eroul zilei. Felicitări!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.