Salvarea unei persoane în pericol de înec, printre misiunile gestionate de ISU Mureş

Luni, 03 August 2020Mures
Sursa Foto: Facebook ISU Mures

Salvarea unei persoane in pericol de inec  printre misiunile gestionate de ISU Mures | imaginea 1 În perioada 27 - 30 iulie a.c., ISU Mureş a gestionat 258 de intervenţii, dintre care cele mai importante pot fi amintite:

236 de intervenții SMURD.

Incendii:

Luni, 27 iulie, în jurul orei 01:00, ISU Mureș a fost solicitat să intervină la un incendiu la o ghenă de gunoi în municipiul Târgu Mureș, strada Aleea Carpați. S-au deplasat și au intervenit pentru stingerea acestuia pompierii militari de la Detașamentul Târgu Mureș.

Luni, 27 iulie, în jurul orei 23:10, ISU Mureș a fost solicitat prin numărul unic de urgență 112, să intervină în cazul producerii unui incendiu în municipiul Târnăveni, strada Armatei. S-au deplasat de urgență la locul solicitat, pompierii militari de la Secția Târnăveni, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și un echipaj SMURD.

Ajunși la locul intervenției, după executarea recunoașterii, salvatorii au constatat că este vorba despre un incendiu produs în baia unui apartament de la etajul II, dintr-un bloc cu IV etaje. Incendiul ardea mocnit, cu degajări mari de fum, motiv pentru care a fost necesară evacuarea întregii scări de bloc. Aproximativ 20 de persoane au fost nevoite să-și părăsească locuința. S-a intervenit în cel mai scurt timp posibil pentru localizarea și lichidarea incendiului, concomitent cu ventilarea blocului. Din fericire, nu au fost victime. După aproximativ 30 de minute, toți locatarii au putut să se întoarcă la casele lor. Sursa probabilă de aprindere a incendiului a fost: efectul termic al curentului electric, împrejurarea determinată – aparate electrice cu defecțiuni.

Marți, 28 iulie, în jurul orei 17:20, ISU Mureș a fost solicitat să intervină la un incendiu la groapa de gunoi din municipiul Sighișoara. S-au deplasat și au intervenit pentru stingerea acestuia pompierii militari de la Detașamentul Sighișoara.

Marți, 28 iulie, în jurul orei 17:30, ISU Mureș a fost solicitat să intervină la un incendiu auto în municipiul Târgu Mureș, strada Pandurilor. Au executat misiunea de stingere pompierii militari de la Detașamentul Târgu Mureș. A fost vorba despre un incendiu produs la compartimentul motor, acesta fiind stins în limitele găsite. Din fericire, nu sunt victime.

Miercuri, 29 iulie, în jurul orei 14:00, ISU Mureș a fost solicitat să intervină la un incendiu ciclon de praf în municipiul Reghin, strada Muncitorilor. Au intervenit pentru stingerea incendiului pompierii militari de la Detasamentul Reghin. Ajungând la locul solicitat, salvatorii au constatat că este vorba despre un incendiu care se manifesta fără flacară, fiind vorba doar de degajari de fum în interiorul ciclonului. Nu a fost pericol de propagare.

Miercuri, 29 iulie, în jurul orei 22:40, ISU Mureș a fost solicitat să intervină în cazul producerii unui incendiu la un tablou electric dintr-un apartament din Târgu Mureș, strada Victor Babeș. S-au deplasat la locul solicitat și au intervenit pentru stingere pompierii militari de la Detașamentul Târgu Mureș. Incendiul a fost stins în limitele găsite, acesta nu a apucat să se propage. Din fericire, nu au fost victime.

Joi, 30 iulie, în jurul orei 14:50, ISU Mureș a fost solicitat să intervină în cazul producerii unui incendiu de miriște in localitatea Petrilaca. Au intervenit pentru stingerea acestuia pompierii militari de la Punctul de Lucru Luduș. Au ars aproximativ două hectare de miriște.

Joi, 30 iulie, în jurul orei 19:40, ISU Mureș a fost solicitat să intervină în cazul producerii unui incendiu la depozitul de cărbune din localitatea Bălăușeri. Au intervenit pentru stingerea acestuia pompierii militari de la Detașamentul Târgu Mureș, SVSU Bălăușeri și SVSU Sângeorgiu de Pădure. Au ars mocnit pe o suprafață de 80mp, aproximativ 15 tone de cărbune. În sprijinul salvatorilor s-a intervenit și cu două buldozere pentru eficientizarea stingerii incendiului. Din fericire, nu au fost victime.

Salvarea unei persoane in pericol de inec  printre misiunile gestionate de ISU Mures | imaginea 2

Accident rutier:

Luni, 27 iulie, în jurul orei 12:30, ISU Mureș a fost solicitat să intervină la un accident rutier cu posibilitatea ca o victima să fie încarcerată, la ieșire din municipiul Sighișoara spre municipiul Târgu Mureș. S-au deplasat la locul solicitat pompierii militari de la Detașamentul Sighișoara, cu un echipaj de descarcerare, ambulanța SMURD și elicopterul SMURD. După executarea recunoașterii, pompierii militari au constatat că este vorba despre un accident rutier între două autoturisme, în care se aflau cinci persoane neîncarcerate. În urma accidentului, două victime au avut nevoie de îngrijiri medicale, acestea fiind transportate de urgență la Unitatea de Primiri Urgențe Târgu Mureș. Celelalte trei victime nu au necesitat îngrijiri medicale. Pe toată durata intervenției drumul a fost blocat pe ambele sensuri de mers.

Extragere persoană din râul Mureș:

Marți, 28 iulie, în jurul orei 16:50, ISU Mureș a fost solicitat pentru salvarea unei persoane care era în pericol de înec, localitatea Chetani. S-au deplasat la locul solicitat pompierii militari de la Punctul de lucru Luduș și de la Secția Tarnaveni. Ajungând la locul solicitat, acesștia au constatat că este vorba despre o persoană de sex masculin, aflată în râul Mureș, care a traversat râul, iar la întoarcere s-a panicat. Victima a fost ajutată să iasă din apă, și predată echipajului SMURD pentru investigații.

Pui de berze căzuți din cuib:

Luni, 27 iulie, în jurul orei 18:42, ISU Mureș a fost solicitat pentru salvarea uni pui de barză căzut din cuib în localitatea Bahnea. Au îndeplinit misiunea pompierii militari de la Secția Târnăveni.

Luni, 27 iulie, în jurul orei 18:50, ISU Mureș a fost solicitat pentru salvarea unui pui de barză blocat în parazăpezi pe acoperișul unei clădiri în localitatea Ibănești. Au îndeplinit misiunea personal din cadrul SVSU Ibănești, împreună cu pompierii militari de la Detașamentul Reghin.

Misiune pirotehnică:

Miercuri, 29 iulie, în jurul orei 16:50, ISU Mureș a fost solicitat să intervină la o misiune pirotehnică în localitatea Sfântu Gheorghe. A intervenit echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Mureș. Aceștia au găsit la fața locului un proiectil exploziv calibru 105mm. Cel mai probabil muniția provine de pe timpul conflictelor militare. Aceasta a fost ridicată, transportată și depozitată în siguranță de către pompierii militari.

Degajare copac:

Luni, 27 iulie, în jurul orei 17:20, ISU Mureș a fost solicitat pentru îndepărtarea unui arbore căzut pe carosabil în oraș Sovata, strada Izvorului. Au intervenit pentru degajarea acestuia pompierii militari de la Punctul de Lucru Sovata.

Luni, 27 iulie, în jurul orei 17:20, ISU Mureș a fost solicitat pentru îndepărtarea unui arbore căzut pe carosabil și firele electrice în municipiul Târgu Mureș, strada Livezeni. Au intervenit pentru degajarea acestuia pompierii militari de la Detașamentul Târgu Mureș.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.