Respect, Sergent major Nicușor Vasilică Apetrei!

Marți, 15 Septembrie 2020Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Respect  Sergent major Nicusor Vasilica Apetrei | imaginea 1 Pericol de explozie înlăturat de un pompier aflat în timpul liber! Când ești salvator prin vocație, nu poți să stai deoparte nici în timpul liber. Este și cazul sergentului major Nicușor Vasilică Apetrei din cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi.

Joi dimineață, 10 septembrie a.c., subofițerul a înlăturat pericolul de explozie la ieșirea din localitatea suceveană Zvoriștea. Nicușor a ieșit din tură și se îndrepta spre casă, la Suceava, când a observat pe partea dreaptă a drumului un autoturism care ardea pe jumătate.

Fără să stea pe gânduri, pompierul a oprit și a cerut un stingător. Și, pentru că proprietarul mașinii i-a spus că aceasta era alimentată cu gaz, subofițerul a luat măsuri de îndepărtare a tuturor autoturismelor care erau oprite în zonă, dar și a oamenilor.

În același timp, a ajuns la fața locului și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate, cu o autospecială cu apă și spumă. Folosind o țeavă de stingere de la autospeciala SVSU, sg. maj. Nicușor Vasilică Apetrei a stins incendiul înainte de sosirea colegilor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava, impiedicând flăcările să ajungă la butelia de gaz din portbagajul mașinii.

Dacă nu ar fi intervenit, consecințele acestui eveniment puteau fi tragice.

Sg. maj. Nicușor Vasilică Apetrei practică această meserie de mai puțin de un an, dar a învățat cel mai de preț lucru, să fie prezent la datorie chiar și în timpul liber, dacă situația o impune. A dovedit că este un adevărat salvator de vieți, un om care a transformat profesia în vocație, care demonstrează cetățenilor că pompierii sunt alături de ei nu numai atunci când își desfășoară misiunile specifice serviciului, ci și în afara acestuia, cu aceeași abnegație, curaj și devotament, motiv pentru care reprezentanţii ISU Botoşani îl asigură de întreaga lor prețuire și respect!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.