Misiune de salvare a unui animal dintr-o mlaștină

Vineri, 23 Octombrie 2020Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Misiune de salvare a unui animal dintr o mlastina | imaginea 1 Echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat celor aflați în dificultate, au participat în ultimele 48 de ore la un număr de 93 de evenimente, după cum urmează:

  • 64 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;
  • un incendiu izbucnit la un autoturism, în municipiul Roșiorii de Vede, fără victime, localizat și lichidat rapid de pompierii roșioreni;
  • 9 transporturi de persoane confirmate/suspecte COVID 19 către unitățile spitalicești;
  • 8 misiuni de decontaminare ale autospecialelor de intervenție folosite la transportul persoanelor confirmate cu noul coronavirus;
  • 9 activități de informare a populației cu privire la măsurile ce trebuie respectate pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19;
  • o misiune de salvare a unui animal dintr-o mlaștină;
  • o intervenție pentru deblocarea unei uși de apartament pentru a facilita accesul echipajului medical la o persoană cu probleme de sănătate.

Foarte important! Se solicită populației anunțarea pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 a tuturor evenimentelor care pot pune în pericol viața și bunurile materiale ale semenilor ori mediul înconjurător. Pompierii militari sunt la datorie 24 de ore din 24!

Activități cu caracter preventiv împotriva COVID-19

În ultimele două zile, pompierii militari au participat alături de polițiști, jandarmi, polițiști locali, precum și de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, Agenției Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă Teleorman la 54 de verificări efectuate la operatorii economici unde pot fi întâlnite aglomerări de persoane pentru a se urmări dacă se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Pe perioada desfășurării acestor controale au fost constatate mai multe situații în care nu erau respectate măsurile de protecție individuală, motiv pentru care inspectorii unității au aplicat 19 sancțiuni contravenționale.

Se reaminteşte cetățenilor că cea mai importantă armă pe care o au în combaterea pandemiei cu virusul SARS-CoV-2 este adoptarea unui comportament responsabil la nivel individual prin respectarea următoarelor măsuri de prevenție:

  • purtarea măștii astfel încât atât nasul cât și gura să fie acoperite;
  • igienizarea frecventă a mâinilor după contactul cu mediul extern și evitarea ducerii mâinilor la nas, gură și ochi fără spălare/dezinfectare în prealabil;
  • evitarea locurilor aglomerate și păstrarea distanței de minim 2 metri față de persoanele din jurul nostru.

Pompierii teleormăneni atrag atenția tuturor persoanelor fizice și juridice că astfel de acțiuni vor continua zilnic, principalul scop fiind acela de creștere a gradului de siguranță a cetățenilor prin respectarea măsurilor de protecție adecvată împotriva virusului.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.