Respect, Plt. maj. Petcu George şi Plt. maj. Bădilă Ionuț!

Vineri, 09 Octombrie 2020Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Respect  Plt  maj  Petcu George si Plt  maj  Badila Ionut | imaginea 1 Aprecierile primite sunt oglinda activității pompierilor militari. Astăzi vi-i prezentăm pe plutonierul major Petcu George din cadrul Detașamentului Giurgiu și plutonierul major Bădilă Ionuț din cadrul Gărzii de Intervenție Colibași.

Despre ei, se poate spune că pun pasiune și suflet în tot ceea ce fac, sar în ajutor chiar dacă sunt în timpul liber și se implică în activități care presupun siguranța cetățenilor și protejarea mediului înconjurător.

Ultima acțiune de genul acesta a fost la sfârşit de săptămână, în localitatea Malu, acolo unde cei doi au intervenit cu autospeciala Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență, la un incendiu de vegetație uscată și stufăriș.

Au luptat cot la cot, alături de colegii aflați în misiune, pentru a stinge acest incendiu care avea mai multe focare și se manifesta cu degajări mari de fum. După aproape 4 ore, în condiții de vânt și pe timp de noapte, incendiul a fost stins. Acesta a fost doar un exemplu.

Aproape 4 ore au intervenit pompierii, duminică după-amiază, 4 octombrie a.c., pentru stingerea incendiului de vegetație uscată și stufăriș, în localitatea Malu. Incendiul a izbucnit în apropierea bălții Jianca și a panourilor fotovoltaice.

Având mai multe focare, incendiul se manifesta cu degajări mari de fum și, din cauza vântului care își schimba direcția, acțiunea pompierilor s-a desfășurat cu dificultate. În urma incendiului, au ars aproximativ 30 ha de vegetație uscată și stufăriș.

La fața locului au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o cisternă, precum și o autospecială care aparține SVSU Malu. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

Activitatea lor este apreciată, dovadă fiind o scrisoare de mulțumire trimisă de Primăria Malu, atât pentru cei doi colegi care au acționat ca voluntari, cât și pentru echipajele de pompieri care au intervenit în seara zilei de 3 octombrie a.c. Cu siguranță toți vor spune că "și-au făcut datoria", însă merită pe deplin felicitările noastre!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.