39 situaţii de urgenţă gestionate de ISU Dolj într-un interval de 24 de ore

Luni, 02 Noiembrie 2020Dolj
Sursa Foto: Facebook ISU Dolj

39 situatii de urgenta gestionate de ISU Dolj intr un interval de 24 de ore | imaginea 1 În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al judeţului Dolj au fost solicitate la 39 situaţii de urgenţă după cum urmează:

  • joi, 29 octombrie a.c., ora 03:38, Detașamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință din comuna Sălcuța, sat Plopșor.

La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la acoperișul și interiorul locuinței, cu posibilitate de propagare la întreaga locuință. În urma acestuia, au ars acoperișul locuinței pe o suprafață de aprox. 40 mp, mobilier din dormitor, articole vestimentare, mobilier de bucătărie și s-a degradat un frigider.

La intervenție a participat și S.V.S.U. Sălcuța. Cauza probabilă de izbucnire a incendiilor a fost determinată ca fiind o flacără (folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul).

  • nu a trecut mult timp de la primirea primului apel, că la ora 04:14, Secția de Pompieri Craiova a fost solicitată să intervină cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui nou incendiu, dar de data aceasta din comuna Argetoaia, sat Piria.

La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la acoperișul și interiorul locuinței, cu posibilitate de propagare la întreaga construcție. În urma acestuia, au ars acoperișul locuinței pe o suprafață de aprox. 60 mp, mobilierul și articole vestimentare dintr-un dormitor și mobilierul de bucătărie. Cauza probabilă de izbucnire a incendiilor a fost determinată ca fiind o scânteie (coș de fum deteriorat).

  • 30 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;
  • 7 activități de informare a populației cu privire la măsurile ce trebuie respectate pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.