Respect, Plutonier Vlad Stan!

Marți, 24 Noiembrie 2020Timis
Sursa Foto: Facebook ISU Timis

Respect  Plutonier Vlad Stan | imaginea 1 Miercuri seara, 18 noiembrie a.c., la ora 20:51, s-a primit un apel pe 112 prin care o femeie speriată cerea ajutorul să-și găsească soțul care dispăruse de acasă, nu mai răspundea la telefon și mai grav, are probleme psihice.

Apelul a fost preluat de plt. Vlad Stan. Deși este tânăr și are mai puțin de 3 ani de când lucrează în dispecerat, acesta a reacționat prompt și a dat dovadă de mult profesionalism.

În primul rând, Vlad a încercat să liniștească apelanta, asigurând-o că se va face tot posibilul pentru găsirea soţului și a rugat-o să-i dea numărul de telefon al acestuia. După aceea, a sunat victima și, după mai multe apeluri insistente, bărbatul a răspuns la telefon, calm și lucid, spunându-i apelantului că este acasă în pat.

Crezând că este vorba de un apel fals, Vlad a sunat-o pe doamnă, rugând-o să verifice prin casă dacă nu cumva soțul ei s-a întors acasă. Aceasta a confirmat încă o dată că soțul ei nu este acasă și nu știe unde să-l caute.

Apelând din nou victima, bărbatul a răspuns la telefon, însă de această dată era confuz, speriat și nu știa unde se află. Vlad a încercat să-l liniștească, în același timp, acesta s-a concentrat pe sunetele din fundal și și-a dat seama că prin apropierea victimei a trecut un tren și lătra un câine.

Contactând rapid soția victimei, Vlad a aflat că în apropierea casei lor se află o cale ferată. Acesta a îndrumat-o telefonic pe doamnă să meargă pe lângă calea ferată în direcția din care se aude un câine lătrând. Aceasta s-a deplasat în grabă în direcția indicată și și-a găsit soțul căzut într-un canal.

Pompierul timişean a trimis de urgență un echipaj SMURD care a salvat victima și, după ce i-au acordat îngrijiri medicale, au transportat-o la spital. Această acțiune a avut loc în localitatea Lugoj. Reprezentanţii ISU Timiş adresează mulțumiri lui Vlad, pentru perspicacitatea și profesionalismul său care au salvat un om şi îşi exprimă mândria de avea colegi tineri ca el care fac cinste Armei Pompierilor!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.