Mijloacele de încălzire continuă să producă pagube și victime omenești

Marți, 22 Decembrie 2020Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Mijloacele de incalzire continua sa produca pagube si victime omenesti | imaginea 1 De nenumărate ori s-a atras atenția cetățenilor asupra pericolului reprezentat de utilizarea mijloacelor de încălzire, atât în ceea ce privește starea lor de funcționare, cât și modul în care acestea ar trebui exploatate pentru a evita izbucnirea unor incendii ce le pot amenința viața ori bunurile materiale.

În mai puțin de 24 de ore, pompierii militari teleormăneni au intervenit la trei astfel de evenimente, în localitățile Cervenia, Fântânele și Merișani, în urma cărora o persoană a fost rănită, iar importante bunuri materiale au fost distruse.

La Fântânele, o femeie de aproape 70 de ani a fost găsită de salvatori cu arsuri pe cca. 30% din suprafața corpului, în urma incendiului izbucnit în locuința sa, la nivelul unui dormitor. Victima a fost preluată de un echipaj SMURD, a primit primul ajutor calificat și a fost transportată la Spitalul Județean din Alexandria pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Incendiul, pornit cel mai probabil de la un reșou electric lăsat în funcțiune nesupravegheat, a distrus bunurile materiale dintr-un dormitor, reprezentând un pat, un covor și mai multe articole de îmbrăcăminte. Acesta a fost stins de pompierii militari zimniceni cu ajutorul unei autospeciale de lucru cu apă și spumă, în limitele găsite, reușindu-se salvarea casei de locuit.

În localitatea Cervenia, o vârstnică de aproximativ 75 de ani a uitat o lumânare aprinsă în apropierea mai multor materiale ușor combustibile. Norocul acesteia a fost că a simțit la timp fumul rezultat din arderea lor, părăsind imediat locuința. Incendiul a fost localizat și lichidat de pompierii militari alexăndrineni cu ajutorul unei autospeciale, la nivelul unei încăperi, fiind astfel salvată casa de locuit.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.