Respect, Plutonier adjutant-şef Andronic Ciprian!

Sâmbătă, 12 Decembrie 2020Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

Respect  Plutonier adjutant sef Andronic Ciprian | imaginea 1 𝐃𝐢𝐦𝐢𝐧𝐞𝐚𝐭̦𝐚̆, 𝐢̂𝐧 𝐥𝐨𝐜 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐟𝐞𝐚, 𝐚 𝐬𝐭𝐢𝐧𝐬 𝐨 𝐜𝐚𝐬𝐚̆! Așa și-a început ziua Plutonierul adjutant-șef Andronic Ciprian.

“𝐃𝐢𝐬𝐩𝐞𝐜𝐞𝐫: - Ciprian, arde o casă la Jariştea! Tu poți ajunge primul! Echipajele sunt pe drum!” 𝐏𝐥𝐭. 𝐚𝐝𝐣.-𝐬̦𝐞𝐟 𝐀𝐧𝐝𝐫𝐨𝐧𝐢𝐜 𝐂: - Mă pregăteam să vin la serviciu, dar mă echipez urgent și plec într-acolo. Nu mai iau mașina…Ajung mai repede dacă alerg. La scurt timp.

“𝐏𝐥𝐭. 𝐚𝐝𝐣.-𝐬̦𝐞𝐟 𝐀𝐧𝐝𝐫𝐨𝐧𝐢𝐜 𝐂: -Alo! Am ajuns! Incendiul se manifestă la acoperiș! Am intrat în casă, nu sunt persoane! Aud mașina de la serviciul voluntar!” “𝐃𝐢𝐬𝐩𝐞𝐜𝐞𝐫: - Bine, Ciprian! Ai grijă, salvează tot ce poți!”

“𝐏𝐥𝐭. 𝐚𝐝𝐣.-𝐬̦𝐞𝐟 𝐀𝐧𝐝𝐫𝐨𝐧𝐢𝐜 𝐂: - Haideți, băieți, avem treabă! Ce bine că ați ajuns repede! Întindeți 2 linii de furtun! Eu intru cu o linie prin casă, iar voi urcați și decopertați acoperișul.” După 20 de minute, în dispecerat s-a primit telefonul lui Ciprian: “- Incendiu lichidat! Întoarceți autospecialele! Mă spăl și ajung și eu la unitate.”

Intervenția promptă, susținută de experiența plutonierului adjutant-șef Andronic Ciprian și temeinica pregătire a pompierilor voluntari, Roman Ionel, Galiță Sorin, Zamfir Pavel și Jurcă Ionel au salvat locuința unui cetățean din comuna Jariștea, care a luat foc în dimineața zilei de marţi, 8 decembrie a.c., din cauza unui coș de fum neizolat corespunzător. Pagubele au fost reduse substanțial. Au ars doar 30 mp din acoperiș. Misiunea a fost un succes!

Reprezentanţii ISU Vrancea adresează felicitări tuturor celor implicaţi, mulţumiri pentru un motiv de bucurie şi recunoştinţă pentru eforturile depuse!

Plutonierul adjutant-șef Andronic Ciprian, în anul 2019, a fost desemnat “Pompierul lunii aprilie”. Povestea lui o puteți citi aici: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2544252765585613&id=404195726258005

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.