104 misiuni pentru pompierii militari sibieni la sfârșit de săptămână

Vineri, 15 Ianuarie 2021Sibiu
Sursa Foto: Facebook ISU Sibiu

104 misiuni pentru pompierii militari sibieni la sfarsit de saptamana | imaginea 1 Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au răspuns prompt, la sfârșit de săptămână, 8 - 10 ianuarie a.c., unui număr de peste 100 de solicitări venite pe numărul de urgență 112, după cum urmează:

  • 93 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;
  • 4 incendii dintre care unul produs la un spațiu comercial din municipiul Sibiu și alte trei manifestate la anexele unor gospodării cetățenești din municipiul Mediaș și localitățile Agnita și Dârlos.

În localitatea Dârlos au ars cca 5 mp din acoperișul unui spațiu de depozitare din cauza unui coș de fum neprotejat corespunzător, iar la incendiul din municipiul Mediaș au ars elemente de mobilier dintr-o bucătărie de vară, pe o suprafață de cca 8 mp, din cauza unui aparat de gătit nesupravegheat. Nu au rezultat victime la niciunul dintre incendii.

  • 2 accidente rutiere (în data de 10 ianuarie a.c.), primul produs în municipiul Mediaș, str. Tineretului, unde un biciclist a fost acroșat de un autoturism, iar celălalat accident produs în municipiul Sibiu, str. Calea Dumbrăvii. Două persoane au primit îngrijiri medicale și au fost transportate la spital, conștiente.
  • 2 deblocări de uși apartamente în municipiul Sibiu, str. Oțelarilor și str. Aleea Șelimbăr;
  • 1 misiune salvare animal (pisică) rămasă blocată în podul unei case, accesul spre locul respectiv fiind dificil și realizându-se doar din exterior;
  • 2 activități de informare a populației cu privire la măsurile ce trebuie respectate pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

Având în vedere condițiile meteorologice, precum și avertizarea de Cod GALBEN (ninsori abundente și strat consistent de zăpădă) în care se află județul Sibiu, pompierii militari sibieni vin în sprijinul cetățenilor cu următoarele recomandări:

  • evitați pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică.
  • dacă deplasarea este absolut necesară, să vă informați, în prealabil, dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.
  • înainte de plecare, asigurați-vă că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip).
  • urmăriți la posturile radio/tv buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor.

Mai multe informații: fiipregatit.ro/ghid/viscol.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.