Efort susţinut pentru stingerea unui incendiu de casă

Vineri, 15 Ianuarie 2021Harghita
Sursa Foto: Facebook ISU Harghita

Efort sustinut pentru stingerea unui incendiu de casa | imaginea 1 În cursul zilei de luni, 11 ianuarie a.c., peste 40 de pompieri militari și civili din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc și SVSU Corund, Lupeni şi Praid au fost solicitați să intervină pentru limitarea efectelor unui incendiu produs la o locuință, în localitatea Corund.

În ciuda intervenției prompte a pompierilor, în momentul sosirii acestora, incendiul se manifesta generalizat, la mansarda și acoperișul casei, precum și la alte două spații comerciale învecinate, pe o suprafață totală de aproximativ 270 de mp.

Timp de două ore, pompierii, care au încadrat 8 autospeciale de stingere, au acționat pentru limitarea propagării flăcărilor la vecinătăți și lichidarea acestora, astfel încât nu au fost înregistrate victime.

Intervenția a necesitat efort susținut și atenție sporită din partea pompierilor, ținând cont de rapiditatea cu care flăcările au distrus aproximativ 270 mp din suprafața acoperișurilor imobilelor, precum și mobilierul din interiorul mansardei și marfa artizanală din cele două spații comerciale.

Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs de un conductor, cablu electric defect, neizolat corespunzător. S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei, bunuri materiale în valoare de 650.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la circa 300.000 lei.

Pompierii reamintesc cetățenilor ca în această perioadă să manifeste prudență maximă la utilizarea sobelor sau mijloacelor de încălzit, să nu suprasolicite instalația electrică prin conectarea simultană a aparatelor casnice și să nu lase copiii nesupravegheați în locuințe.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.