Intervenție dificilă și de lungă durată pentru pompierii vasluieni

Miercuri, 27 Ianuarie 2021Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

Interventie dificila si de lunga durata pentru pompierii vasluieni | imaginea 1 Detașamentul de Pompieri Vaslui a intervenit cu trei autospeciale (între care și o autospecială cu platformă de lucru la înălțime) și echipaje specializate pentru lichidarea unor focare de incendiu care se manifestau între rosturile de dilatație, precum și pentru evacuarea fumului care a inundat podul blocului nr. 337, din municipiul Vaslui, strada Ștefan cel Mare.

Inițial, apelul la numărul unic pentru situații de urgență 112 a anunțat faptul că fumul a cuprins casa scării. La sosirea echipajelor de intervenție, acest fapt nu a fost confirmat, pompierii efectuând guri de aerisire pentru evacuarea fumului din pod. Fumul pătrunsese doar în câteva apartamente aflate la etajul patru.

Pompierii militari au lucrat în orb, focarele de incendiu manifestându-se între rosturile de dilatație dintre scări, între etajele unu și patru. Practic, pompierii verificau din interiorul apartamentelor care pereți aveau temperatura mai ridicată, după care, din exterior încercau să stingă focarul.

După peste șase ore de muncă, ultimele focare au fost lichidate. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de cercetare.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.