Proprietarii au suferit arsuri, în urma incendiului de locuinţă

Miercuri, 13 Ianuarie 2021Olt
Sursa Foto: Facebook ISU Olt

Proprietarii au suferit arsuri  in urma incendiului de locuinta | imaginea 1 Pompierii Detașamentului Slatina, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, au intervenit în comuna Vâlcele, pentru stingerea unui incendiu puternic izbucnit la o locuință.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la acoperișul casei și la bunurile din patru camere de locuit și un hol.

Proprietarii locuinței, un bărbat, în vârstă de 67 de ani, și o femeie, în vârstă de 65 de ani, au fost asistați medical de echipajul SMURD și un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt și transportați la UPU Slatina, conștienți, cu arsuri de gradul II și III pe aproximativ 60 la sută din suprafața corporală.

Pompierii au reușit să localizeze incendiul în scurt timp și au limitat propagarea acestuia la trei camere de locuit și o baie. Intervenția a durat aproximativ trei ore. În urma incendiului au ars aproximativ 120 de metri din acoperișul casei și bunurile din patru camere de locuit și un hol.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la tabloul electric al locuinței.

Pompierii olteni reamintesc principalele măsuri de prevenire a incendiilor de natură electrică:

  • efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice. Orice modificare a acesteia se va executa numai cu personal autorizat;
  • nu folosiţi instalaţii electrice improvizate;
  • la suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;
  • verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când prezintă defecțiuni.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.