Proprietarul a fost găsit decedat în incendiul de casă

Miercuri, 20 Ianuarie 2021Olt
Sursa Foto: Facebook ISU Olt

Proprietarul a fost gasit decedat in incendiul de casa | imaginea 1 Echipaje de pompieri de la Garda Balș și Detașamentul Slatina, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj SMURD și o autospecială pentru primă intervenție, au intervenit, în comuna Bobicești, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință.

Din datele transmise de persoana care a anunțat evenimentul, proprietarul casei, imobilizat la pat, a fost surprins în interiorul locuinței. La sosirea primelor echipaje, locuința ardea generalizat, cu flacără și degajări mari de fum.

După pătrunderea în locuință, pompierii au găsit trupul neînsuflețit al proprietarului, în vârstă de 56 de ani, cu arsuri pe întreaga suprafață a corpului. Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, militarii au acționat aproximativ trei ore.

Locuința, cu suprafața de aproximativ 60 de metri pătrați, și bunurile din interior au ars în totalitate. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit produs la un conductor electric cu defecțiuni sau improvizații.

Pompierii reamintesc principalele măsuri de prevenire a incendiilor de natură electrică:

  • nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
  • la suplimentarea consumatorilor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;
  • nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;
  • verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.