Respect, Sergent major Adăscăliței Rareș-Gabriel!

Miercuri, 27 Ianuarie 2021Iasi
Sursa Foto: Facebook ISU Iasi, Mihai Talpău

Respect  Sergent major Adascalitei Rares Gabriel | imaginea 1 “Încă de când eram copil m-a fascinat sunetul sirenelor autospecialelor și așteptam cu nerabdare să le aud. Bucuria copilăriei o retrăiesc și astăzi, la fiecare intervenție la care particip.”

El este Sergent major Adăscăliței Rareș-Gabriel, un tânăr pompier, în vârstă de numai 22 de ani. Iubește oamenii, este dedicat și are un respect profund pentru semeni, viață și colegii săi. “Fiecare meserie are specificul ei, dar ca pompier nu ai voie să greșești, fiindcă s-ar putea să nu mai ai o a doua șansă.”

Lucrează de doar trei ani în cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași, însă, asemenea oricărui salvator, a participat deja la o misiune care l-a marcat profund.

“Țin și acum minte că am sunat-o pe mama înainte să plec la un incendiu izbucnit la o fabrică, aici în Iași. Îi spusesem că nu știu cât o să dureze, dar să stea liniștită, că o voi suna atunci când voi termina misiunea…și am sunat-o, după aproximativ 8-9 ore.

Amploarea, dificultatea, durata incendiului și numărul mare de forțe și mijloace au făcut ca această intervenție să fie una semnificativă pentru mine. Mi s-a părut incredibilă toată această mobilizare. Numai în filme văzusem așa ceva până atunci.”

Felicitări, Rareș! Reprezentanţii ISU Iaşi îi mulțumesc că a ales să fie OM, pentru alți oameni!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.