49 de grenade ofensive, descoperite pe malul unui râu

Marți, 09 Februarie 2021Harghita
Sursa Foto: Facebook ISU Harghita

49 de grenade ofensive  descoperite pe malul unui rau | imaginea 1 Prima intervenție pirotehnică din acest an a avut loc miercuri, 3 februarie a.c., în localitatea Vlăhița. Echipajul pirotehnic din cadrul ISU Harghita a ridicat un număr de 49 grenade ofensive, descoperite pe malul unui râu. Persoana care le-a observat a dat dovadă de foarte multă responsabilitate și, realizând pericolul la care se expune, a sunat imediat la 112.

Elementele de muniție rămase neexplodate, intacte, provenind, cel mai probabil, din Primul Război Mondial, au fost ridicate și transportate, în condiții de siguranță, la depozitul special amenajat, în vederea distrugerii ulterioare.

ATENȚIE

În cazul în care descoperiți elemente de muniţie rămasă neexplodată, NU le atingeți, NU le loviți sau mișcați din locul în care au fost găsite, NU încercați să le demontați sau să le ridicați, transportați sau depozitați în locuinţe, la locul de muncă sau la depozite de fier vechi. Solicitați ajutorul pompierilor sau al Poliţiei, apelând numărul de urgenţă 112.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.