Două misiuni de salvare a unor animale aflate în dificultate

Duminică, 28 Februarie 2021Sibiu
Sursa Foto: Facebook ISU Sibiu

Doua misiuni de salvare a unor animale aflate in dificultate | imaginea 1 Bilanțul acestui sfârşit de săptămână, 19 - 21 februarie a.c., - 132 de misiuni cu răspuns prompt al pompierilor sibieni.

119 persoane au primit asistență medicală de urgență din partea echipajelor de prim-ajuor medical calificat SMURD.

2 misiuni de salvare a unor animale. Prima intervenție s-a desfășurat în data de 19 februarie a.c., când pompierii militari ai Secției Mediaș au fost solicitați să intervină în municipiul Mediaș pentru salvarea unui câine căzut într-un canal colector de apă pluvială, adânc de câțiva metri. Pompierii l-au scos în siguranță, fără probleme.

De asemenea în cursul zilei de duminică, 21 februarie a.c., pompierii militari ai Detașamentului Sibiu au fost solicitați pentru a interveni în municipiul Sibiu , str. Reșiței, pentru salvarea a 2 pisici de pe un acoperiș. Aceștia au intervenit cu autospeciala de salvare și intervenție la înălțime, însă la vederea pompierilor, cele 2 pisici s-au speriat și au coborât singure.

2 accidente rutiere. Ambele produse în data 20 februarie a.c., soldate cu patru victime, dintre care 1 victimă a fost descarcerată. Toate victimele au primit îngrijiri medicale din partea paramedicilor SMURD și au fost transportate la spital, în siguranță.

3 incendii, dintre care un incendiu produs la un autoturism (compartimentul motor) în timp ce era parcat în zona Gării C.F.R. din Sibiu.

Cel de-al doilea incendiu s-a produs la acoperișul unei case din localitatea Dobârca, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 21 februarie a.c. Intervenția promptă a pompierilor din cadrul Stației Miercurea Sibiului a condus la înlăturarea propagării incendiului la întreg acoperișul, suprafața afectată fiind de cca 10 mp în jurul hornului. Cauza probabilă de izbucnire a fost determinată de scântei/jar provenite din interiorul hornului.

Cel de-al treilea incendiu s-a produs în cursul nopții de duminică spre luni, 22 februarie a.c., la un microbuz staționat și s-a propagat la acoperișul unui depozit de fructe din municipiul Mediaș, str. Aurel Vlaicu. A ars acoperișul depozitului și microbuzul în totalitate și s-au deteriorat interioarele depozitului.

Totodată, echipaje de pompieri militari din cadrul subunităților au continuat desfășurarea pe raza județului Sibiu a acțiunilor de informare a cetățenilor cu privire la măsurile impuse și transmiterea acestora prin intermediul sistemului audio.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu sunt mobilizați permanent pentru gestionarea operativă a tuturor situațiilor de urgență şi acordarea primului-ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.