Garaj improvizat, distrus de un incendiu provocat de un scurtcircuit

Marți, 23 Februarie 2021Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

Garaj improvizat  distrus de un incendiu provocat de un scurtcircuit | imaginea 1 În noaptea zilei de joi, 18 februarie a.c., în jurul orei 23:40, pompierii militari din cadrul Stației de Pompieri Vidra au fost alertați despre producerea unui incendiu la un garaj improvizat în satul Vizantea Mănăstirească, comuna Vizantea Livezi.

La fața locului s-au deplasat 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 1 ambulanță SMURD. Pentru gestionarea situației de urgență, a acționat în cooperare și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Vizantea Livezi.

Echipajele de stingere au localizat incendiul, care se manifesta generalizat cu flacără deschisă și ardere violentă, cuprinzând garajul improvizat, precum și 3 autoturisme aflate în interior. Incendiul a fost lichidat după mai bine de 3 ore de luptă cu flăcările.

În urma producerii evenimentului, provocat cel mai probabil de un scurtcircuit electric, au ars garajul construit din lemn și învelitoare din tablă în suprafață de 150 mp, precum și cele 3 autoturisme aflate în interior. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea recomandă cetăţenilor respectarea următoarelor măsuri și reguli de preîntâmpinare a acestor tipuri de evenimente:

  • Verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate;
  • Nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
  • Nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.