ISU Sibiu – 106 misiuni la sfârșit de săptămână

Joi, 04 Februarie 2021Sibiu
Sursa Foto: Facebook ISU Sibiu

ISU Sibiu   106 misiuni la sfarsit de saptamana | imaginea 1 Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au răspuns prompt, în acest sfârșit de săptămână, 29 ianuarie - 1 februarie a.c., unui număr de peste 100 de solicitări venite pe numărul de urgență 112, după cum urmează:

  • 94 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;
  • 2 incendii. Primul, produs în data de 29 ianuarie a.c., la coșul șemineului unei cabane de lemn private din localitatea Cașolț. Incendiu lichidat fără probleme, fără victime.

Al doilea incendiu, produs în dimineața zilei de luni, 1 februarie a.c., în jurul orei 07:30, la acoperișul unei case de locuit din localitatea Avrig. Incendiul a afectat tot acoperișul pe o suprafață de cca 80 mp. Nu au fost victime. A ars acoperișul casei în totalitate și au fost deteriorate camerele și obiecte electrocasnice din casă.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de utilizarea unui coș de fum deteriorat.

  • 3 activități de asigurare a măsurilor de apărare împotriva incendiilor la meciuri de fotbal desfășurate pe Stadionul Municipal Mediaș;
  • 2 deblocări uși de apartament în municipiul Sibiu, Piața Mare și str. Semaforului;
  • 3 activități de informare a populației cu privire la măsurile ce trebuie respectate pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

Având în vedere avertizarea de Cod GALBEN (ninsori însemnate cantitativ și intensificări locale ale vântului la altitudini de peste 1400 m) în care se află județul Sibiu până la ora 10:00, pompierii militari sibieni vin în sprijinul cetățenilor cu următoarele recomandări specifice sezonului rece:

  • Evitați deplasările pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar, dacă acest lucru nu este posibil, informați-vă, în prealabil, asupra condițiilor de drum;
  • Înainte de plecare, asigurați-vă că sistemul de încălzire funcţionează, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.);
  • Parcați autoturismele la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate;
  • Urmăriți la posturile radio/tv buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.