Intervenţie de amploare la un incendiu violent de locuinţă

Duminică, 28 Februarie 2021Buzau
Sursa Foto: Facebook ISU Buzau

Interventie de amploare la un incendiu violent de locuinta | imaginea 1 Trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță S.M.U.R.D. din cadrul Punctului de Lucru Beceni și Detașamentului de Pompieri Buzău au inceput deplasarea marţi, 23 februarie a.c., în jurul orei 09:03, pe raza localității Lopătăreasa, comuna Bisoca, în urma semnalării unui incendiu la o locuință.

În momentul sosirii la fața locului, pompierii au constatat că incendiul se manifesta violent la nivelul a două imobile situate în aceeași gospodărie, prezent fiind și proprietarul, un bărbat în vârstă de 88 de ani, ce prezenta arsuri pe aproximativ 98% din suprafața corpului.

Concomitent cu acțiunile de localizare și lichidare a incendiului, persoana afectată a fost evaluată, i-a fost acordat primul ajutor medical și a fost transportată la cea mai apropiată unitate de primiri urgențe de către echipajul S.A.J. Buzău.

Dată fiind zona greu accesibilă în care se afla locuința, pompierii au format un dispozitiv de alimentare cu apă dintr-un lac aflat la aproximativ 4 km distanță.

După ore de luptă cu focul, incendiul a fost lichidat în limitele găsite, fiind afectată o suprafață totală de peste 150 mp, ulterior stabilindu-se și cauza probabilă de incendiu, aceasta fiind jarul căzut din sistemul de încălzire al locuinței.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.