O vârstnică a reuşit să se salveze în ultimul moment din incendiu

Marți, 23 Februarie 2021Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

O varstnica a reusit sa se salveze in ultimul moment din incendiu | imaginea 1 În ultimele 24 de ore, pompierii militari teleormăneni au fost solicitați să intervină pentru stingerea a două incendii de locuințe, în localitățile Merișani și Călmățuiu de Sus.

La Merișani, norocul a făcut ca focul să fie observat la timp de proprietar, seara, în jurul orei 18.30, solicitând rapid sprijinul pompierilor din cadrul Punctului de lucru Dobrotești, care au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

Incendiul a fost stins înainte de a se propaga la întreaga casă de locuit, fiind distruse doar scândurile din lemn ale tavanului, aflate în apropierea coșului de fum. Pagubele au fost estimate la suma de 50 de lei, iar valoarea bunurilor salvate la peste 20000 de lei.

În localitatea Călmățuiu de Sus, o bătrână de aproape 80 de ani, ce locuia singură, a reușit să se salveze în ultimul moment din incendiul izbucnit la locuința sa, în jurul orei 01.45. Alertați pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, pompierii militari din cadrul Detașamentului Turnu Măgurele s-au deplasat rapid la locul evenimentului cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

Incendiul a fost stins în limitele găsite, pompierii reușind să salveze jumătate din locuință, cu toate că una dintre cele două buteliile aflate în interior a explodat. După aproape trei ore, salvatorii au reușit să stingă toate focarele și să îndepărteze elementele distruse de foc. Cauza probabilă a acestui incendiu a fost coșul de fum deteriorat care a permis scânteilor să ajungă pe materialele combustibile.

Pentru prevenirea unor evenimente asemănătoare, salvatorii teleormăneni vă recomandă respectarea următoarelor măsuri:

  • verificați și curățați periodic coșurile de evacuare a fumului de funingine;
  • evitați introducerea în coșuri și burlane a elementelor combustibile ale acoperișului sau planșeului;
  • izolați coșurile de fum față de elementele combustibile ale planșeelor prin îngroșarea zidăriei de cărămidă a acestuia cu 25 cm. În spațiul dintre coș și planșeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile;
  • evitați supraîncălzirea sobelor, deoarece prin căldura radiată acestea pot aprinde obiectele din jur;
  • depozitați jarul și cenușa numai în gropi special amenajate;
  • amplasați lemnele și hainele la o distanță de minim 1 m față de sobele metalice, respectiv 50 cm față de cele din teracotă;
  • nu aprindeți focul în sobe cu ajutorul lichidelor inflamabile.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.