Un scurtcircuit electric era să facă scrum o biserică din Focşani

Joi, 11 Februarie 2021Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

Un scurtcircuit electric era sa faca scrum o biserica din Focsani | imaginea 1 Marți, 09 februarie a.c., în jurul orei 23:00, un apel la numărul unic de urgență 112, anunța izbucnirea unui incendiu la Biserica ”Adormirea Maicii Domnului” - Donie din municipiul Focșani.

Spre locul indicat s-au deplasat, în cel mai scurt timp, 4 echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 autospecială de descarcerare și 1 ambulanță SMURD.

La sosirea forțelor de intervenție la fața locului, incendiul se manifesta cu degajări mari de fum, în interiorul lăcașului de cult, cuprinzând elemente de mobilier care ardeau mocnit. Focarul au fost localizat în cel mai scurt timp, pompierii reușind să lichideze incendiul în limitele găsite în mai puțin de 30 de minute.

Evenimentul, provocat de un scurtcircuit la o unitate de aer condiționat, a produs doar pagube materiale. Au ars: 30 % din cafas, mobilier, 10 mp de mochetă și o unitate de aer condiționat. Din cauza fumului dens întreaga pictură a fost afectată.


În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente nedorite, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea recomandă pentru o mai bună protecție a imobilelor, înstalarea senzorilor de fum. Dacă există deja un sistem de acest gen, verificaţi periodic funcţionalitatea sa, precum şi starea bateriilor.

De asemenea, este recomandat să păstrați la îndemână un stingător cu pulbere şi să verificaţi periodic valabilitatea acestuia. În cazul în care asistaţi la un incendiu de natură electrică, nu folosiţi niciodată o soluţie lichidă pentru stingerea focului. Apelaţi numărul de urgenţă 112!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.