7 incendii în doar 72 de ore, gestionate de pompierii teleormăneni

Duminică, 14 Martie 2021Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

7 incendii in doar 72 de ore  gestionate de pompierii teleormaneni | imaginea 1 În ultimele 72 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au acționat la un număr de 77 de misiuni, după cum urmează:

  • 56 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;
  • 7 incendii, fără victime, dintre care 5 izbucnite la anexele ori locuințele unor cetățeni din localitățile Băneasa, Cosmești, Crângu, Beiu și Vedea, iar 2 la vegetația uscată de pe raza localităților Călmățuiu și Videle.

În localitatea Băneasa, din cauza coșului de fum neprotejat termic față de materialele combustibile, a izbucnit un incendiu la peretele din paiantă al locuinței și la grinzile din lemn ale tavanului pe cca. 3 mp, cu posibilitate de dezvoltare la întregul imobil. Incendiul a fost stins de pompierii militari turneni în limitele găsite, după aproximativ 30 de minute, cu ajutorul unei autospeciale de lucru cu apă și spumă. Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 1000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 60 000 de lei;

La Crângu, jarul căzut dintr-o sobă pe materialele textile din apropiere a generat un incendiu, cu risc de propagare la întreaga casă de locuit. Prin intervenția rapidă a pompierilor militari turneni, cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, focul a fost lichidat la nivelul dormitorului, reușindu-se salvarea celorlalte încăperi ale locuinței. Pagubele, reprezentând mobilierul dintr-o cameră, materialele textile și tavanul din lemn pe cc. 6 mp, au fost estimate la suma de 5000 de lei, iar valoarea bunurilor salvate la peste 30000 de lei;

În localitatea Cosmești, proprietarul unei locuințe a observat la timp că la nivelul acoperișului, în jurul coșului de fum, a izbucnit un incendiu, solicitând imediat intervenția pompierilor militari din cadrul Detașamentului Videle. Incendiul a fost stins cu ajutorul unei autospeciale de lucru cu apă și spumă înainte ca focul să se dezvolte la nivelul acoperișului ori la bunurile din interiorul casei, fiind distrusă doar podina din lemn, pe cca. 2 mp. Valoarea bunurilor salvate a fost estimată la suma de 20000 de lei.

La Beiu, din cauza coșului de fum neprotejat termic față de materialele combustibile, s-a aprins astereala din lemn a acoperișului pe cca. 1 mp. Incendiul a fost stins rapid de pompierii militari alexăndrineni, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, înainte ca acesta să se extindă la acoperișul locuinței. Valoarea bunurilor salvate se ridică la peste 20000 de lei.

În localitatea Vedea, un foc în aer liber lăsat nesupravegheat s-a extins la un perete din lemn al unui garaj din apropiere, cu pericol de distrugere al acestuia, dar și de propagare la alte anexe gospodărești. Intervenția promptă a pompierilor roșioreni, cu o autospecială de stingere, a condus la lichidarea flăcărilor înainte de a produce pagube materiale importante. În urma incendiului au fost distruse acoperișul garajului, pe cca. 2 mp și peretele din lemn. Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 500 de lei, iar cea a bunurilor salvate la aproape 5000 de lei.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.