Incendiu generalizat la două anexe din două gospodării învecinate

Marți, 09 Martie 2021Olt
Sursa Foto: Facebook ISU Olt

Incendiu generalizat la doua anexe din doua gospodarii invecinate | imaginea 1 Echipaje de pompieri de la Stația Scornicești și Detașamentul Slatina, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, au intervenit, în comuna Sârbii-Măgura, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească și propagat la anexa aflată în gospodăria alăturată. La locul evenimentului a acționat și un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt.

La sosirea primelor echipaje, ardeau generalizat două anexe, cu posibilități de propagare la locuințele din cele două gospodării. Dezvoltarea rapidă a incendiului a fost favorizată de vântul puternic. Proprietara gospodăriei de la care a izbucnit incendiul, în vârstă de 68 de ani, cu intoxicație cu fum, a fost preluată de echipajul SAJ și transportată la UPU Slatina, conștientă și cooperantă.

Pompierii au reușit localizarea rapidă a incendiului și au salvat locuințele aflate în apropierea celor două anexe cuprinse de flăcări. Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, salvatorii au acționat mai bine de trei ore.

În urma incendiului au ars două anexe, din două gospodării, una cu suprafața de aproximativ 80 de metri pătrați și cealaltă de circa 40 de metri pătrați și bunurile aflate în acestea. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la un cablu electric cu defecțiuni sau improvizații.

Pompierii reamintesc principalele măsuri de prevenire a incendiilor de natură electrică:

  • Nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
  • La suplimentarea consumatorilor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;
  • Nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;
  • Verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.