Intervenţiile pompierilor ieşeni la sfârşit de săptămână

Marți, 30 Martie 2021Iasi
Sursa Foto: Facebook ISU Iasi

Interventiile pompierilor ieseni la sfarsit de saptamana | imaginea 1 Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni:

Intervenţii pentru stingerea incendiilor

În data de 26.03, a.c., ora 10:46, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, pe un teren viran, pentru stingerea unui incendiu de deșeuri. Au ars aproximativ 1000 kilograme de deșeuri. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

În data de 26.03, ora 12:03, un echipaj din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în localitatea Scobinți, comuna Scobinți, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu de gunoi menajer. În urma incendiului au ars aproximativ 300 kilograme de deșeuri diverse, 300 metri pătrați de vegetație uscată și 10 metri de gard din lemn. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

În data de 26.03, ora 21:40, un echipaj de stingere cu apă și spumă, un echipaj de descarcerare și un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași, au intervenit în municipiul Iași, aleea Profesor Ioan Simionescu, în urma producerii unei explozii urmate de incendiu, la un post de transformare a energiei electrice din cadrul rețelei publice de distribuție. În urma incendiului au ars 20 litri de ulei din transformator și au fost deteriorate transformatorul electric și 3 uși de acces. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un transformator defect ori suprasolicitat.

În data de 27.03, ora 12:14, un echipaj din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în municipiul Pașcani, aleea Sportului, pentru stingerea unui incendiu de deșeuri. În urma incendiului au ars aproximativ 100 kilograme de deșeuri menajere și parțial pubela de depozitare. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

În data de 27.03, ora 13:26, echipaje din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași au intervenit în localitatea Valea Lungă, comuna Holboca, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. În urma incendiului a ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 5000 metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

În data de 27.03, ora 20:58, un echipaj din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în localitatea Brăești, comuna Brăești, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. În urma incendiului a ars coșul de fum pe o lungime de aproximativ 2,5 metri. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum necurățat de funingine.

În data de 28.03, ora 11:31, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Canta, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament. În urma incendiului au ars aproximativ 2 kilograme de deșeuri și o ușă. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise.

În data de 28.03, ora 12:27, un echipaj din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în localitatea Brăești, comuna Brăești, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. În urma incendiului au ars aproximativ 2,5 metri de plașeu din lemn și s-au degradat soba cu acumulare de căldură și aproximativ 3 metri pătrați de perete. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost sistemul de încălzire defect.

Intervenţii/misiuni

În data de 26.03, ora 16:13, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Păcurari, pentru deblocarea ușii unui apartament. După realizarea accesului în imobil, a fost găsită o persoană, în vârstă de 74 ani, căzută pe pardoseala apartamentului. După acordarea asistenței medicale de urgență a fost transportată la spital.

În data de 26.03, ora 12:45, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a executat o recunoaștere în teren pentru verificarea căilor de acces din localitatea Valea Lupului, comuna Valea Lupului, județul Iași.

În data de 26.03, ora 18:28, un echipaj din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, aleea Tudor Neculai, în sprijinul unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași, pentru transport persoană supraponderală.

În data de 26.03, ora 12:30, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Zugravi, în sprijinul unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași, pentru transport persoană supraponderală.

În data de 26.03, începând cu ora 22:00, un echipaj din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos a executat o misiune de preluare materiale și echipamente de protecție, de la depozitul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Vasile Goldiș” al județului Arad, fiind ulterior distribuite către unitățile spitalicești din județul Iași.

În data de 27.03.2021, începând cu ora 06:00, echipaje din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași au executat o misiune de preluare și transport a Unității Mobile de Terapie Intensivă, de la Spitalul Județean de Urgență ,,Mavromati” Botoșani la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ,,Sfânta Paraschiva” Iași.

În data de 27.03, începând cu ora 17:00, un echipaj din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Grigore Sturdza” al judeţului Iaşi a participat la misiunea de asistență internațională din Republica Moldova.

În data de 28.03, ora 14:53, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, bulevardul Nicolae Iorga, pentru transport persoană supraponderală. În data de 28.03, ora 16:50, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Codrescu, pentru deblocarea unei persoane dintr-un lift.

În data de 28.03, ora 17:16, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, Calea Chișinăului, la un accident de muncă, în urma căruia a rezultat o victimă conștientă. După acordarea asistenței medicale de urgență, victima a fost predată către un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași.

În data de 28.03, ora 18:10, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Cetățuia, pentru deblocarea ușii unui apartament. După realizarea accesului în locuință, proprietarul, în vârstă de aproximativ 65 ani, a fost găsit decedat.

Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, în perioada 26-29, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 74 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, care au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.

În perioada 26-29.03, echipajele ATPVM din cadrul Detașamentele 1 și 2 de Pompieri Iași a desfășurat 8 misiuni de transport persoane confirmate COVID-19 către unități spitalicești. În perioada 26-29.03, echipajul C.B.R.Ne din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat 10misiuni de decontaminare ale autospecialelor și echipamentelor specifice.

Misiuni de asanare şi distrugere a elementelor de muniţie neexplodată sau nedezactivată din timpul conflictelor mondiale

În data de 27.03, ora 15:00, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Cotu Morii, comuna Popricani, județul Iași, pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 100 metri pătrați de teren viran. În urma intervenției au fost identificate un proiectil exploziv calibrul 47 milimetri, 2 grenade defensive și 17 cartușe calibrul 7,62 milimetri, care au fost ridicate, transportate și depozitate în vederea distrugerii ulterioare.

În data de 27.03, ora 16:51, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în localiatea Horlești, comuna Rediu, județul Iași, pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 4 metri pătrați de teren viran. În urma intervenției a fost identificat un proiectil exploziv calibrul 10 milimetri, care a fost ridicat, transportat și depozitat în vederea distrugerii ulterioare.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

Echipajele SMURD au intervenit la 73 de cazuri medicale.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.