Misiune pirotehnică pentru detonarea unei stânci care bloca traficul rutier

Joi, 25 Martie 2021Buzau
Sursa Foto: Facebook ISU Buzau

Misiune pirotehnica pentru detonarea unei stanci care bloca traficul rutier | imaginea 1 Duminică, 21 martie a.c., a fost finalizată cu succes misiunea pirotehnică ce a avut ca scop în primă fază stabilizarea versantului și eliminarea riscului de prăbușire a altor roci, iar ulterior detonarea stâncii ce bloca DN10 în zona localității Siriu, împiedicând traficul rutier.

Pentru gestionarea situației au cooperat la fața locului specialiști pirotehnicieni din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Neron Lupașcu” al județului Buzău și din cadrul Unității Speciale de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă Ciolpani.

Având în vedere zona în care s-a produs evenimentul, misiunea a necesitat efort susținut și atenție sporită din partea salvatorilor care, pe parcursul a 72 de ore au efectuat un număr de 6 explozii controlate ce au implicat aproximativ 100 de kilograme de explozibil, acțiunile fiind complexe și desfășurate în condiții de maximă siguranță, astfel încât personalul participant să nu fie pus în pericol.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.