Respect, Florin, Kristian şi Alin!

Marți, 02 Martie 2021Arad
Sursa Foto: Facebook ISU Arad

Respect  Florin  Kristian si Alin | imaginea 1 Pasiune și profesionalism! S-a născut pe DN 7, la ora 17.40, în autospeciala SMURD a Punctului de lucru Nădlac din cadrul Detașamentului de Pompieri Arad, are 3200 de grame, se numește Alexandra Mirela și le datorează viața celor 3 paramedici: Plutonier major Macovei Florin, comandant de echipaj, Sergent major Krajcsik Kristian Ivan şi Sergent major Paulik Alin.

Intervenţia a început în Nădlac și nu părea foarte complicată, un transport la Maternitate. Pe drumul spre Arad, înainte de localitatea Pecica, lucrurile au luat o întorsătură neașteptată pentru cei trei paramedici.

Femeia acuza dureri puternice împreună cu contracţii aproximativ din 3 în 3 minute. Autospeciala a fost oprită, Maco a cerut imediat sprijin dispeceratului, o ambulanță cu medic sau măcar asistent, dar până atunci, împreună cu ceilalți doi salvatori, s-au pregătit pentru a asista nașterea.

După câteva minute copilul a fost adus pe lume, dar…cordonul ombilical era înfășurat după gât, copilul avea culoare cianotică.

Maco, salvator cu experiență, pompier şi paramedic, nu și-a pierdut cumpătul, a luat cele mai bune decizii, a aplicat tot ce a învățat și ce a văzut la medicii cu care a lucrat pe SMURD Terapie Intensivă Mobilă, iar dupa ce i-a eliberat cordonul ombilical, l-a aspirat puţin, curățat şi invelit, l-a pus lângă mamă.

“A fost cea mai intensă senzaţie pe care am trăit-o în cei 15 ani de intervenție, bineînțeles m-au ajutat şi colegii și am luat cele mai bune decizii.”

Respect  Florin  Kristian si Alin | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.